Hoezo gelijkheid?

images-3Vorige week slaagden 300 illegale immigranten er in om over het hek te klimmen dat de Spaanse enclave Mellila afgrenst van het Marokkaanse achterland. Ze werden opgepakt en ondergebracht in een detentiecentrum.
Het was dezelfde week dat bekend werd dat rijke investeerders heel gemakkelijk een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen voor de EU, als ze maar een flink bedrag investeren. Rijke Chinezen profiteren al van een dergelijke regelingen op Cyprus, in Griekenland, Hongarije.
De tegenstelling kan bijna niet groter zijn.
images-2De Afrikanen hebben al een barre tocht achter de rug als ze voor het hoge hek staan. Hun doel: eerst naar Spanje en daarna naar de andere landen van de EU, op zoek naar werk, een beter leven, een beetje geluk. De meeste illegalen hebben geen papieren en wat ze hadden aan geld hebben ze betaald aan de mensensmokkelaars die hen tot aan deze grens hebben gebracht. Ze komen terecht in een hopeloze situatie: een vluchtelingenkamp, eindeloos wachten, teleurstellingen

.
UnknownDe Chinese miljonairs kopen een villa op Cyprus of elders en kunnen daarna zonder probleem rondreizen in alle landen van de EU op hun Cypriotisch paspoort. En binnenkort dus ook met een Nederlands document. Ze komen niet om zich hier te vestigen, maar om makkelijker zaken te kunnen doen.
Misschien dat ze gebruik kunnen maken van een aantal illegalen voor het schoonhouden van huis en  zwembad.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoezo gelijkheid?

  1. simonkorving zegt:

    Mmmm like van mij, foto verdwenen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s