Heidi Brühl – zangeres van één grote hit ‘Wir wollen niemals auseinander geh’n’

UnknownIedereen boven de vijftig kan hem meezingen, de grote hit van Heidi Brühl Wir willen niemals auseinander geh’n, gecomponeerd door Michael Jary. Een sterk nummer met een opmerkelijk grote tegenstelling tussen de inleidende coupletten en het langzame, meedeinende refrein. Ze had het lied graag willen zingen op het Eurovisiesongfestival van 1960, maar ze eindigde in de nationale finale slechts op de tweede plaats. Pas in 1963 deed ze mee met Marcel, een lied dat iedereen alweer is vergeten.

Heidi Brühl (1942-1991) had op jonge leeftijd al veel gedaan, geacteerd in de in Duitsland zeer geliefde Immenhof-serie, gedanst en gezongen. Kreeg een grote hit en trok zich daarna terug.
Ze studeerde, ging op reis. Was gehuwd met een Amerikaanse acteur, kreeg twee kinderen en trad zo af en toe nog eens op, o.a. met Sammy Davis Jr in Las Vegas.
Toen ze na haar scheiding terugkeerde naar Duitsland was iedereen haar al vergeten. Behalve dan dat ene nummer dat door heel veel anderen is nagezongen: Wir wollen niemals au seinander geh’n. In 1991 overleed ze aan de gevolgen van een operatie; ze is begraven op het Waldfriedhof in München.

Video: opmerkelijke opname uit de jaren 70, karig decor, wonderlijke kleuren

Zie ook: Conny Froboess http://wp.me/p1MauM-Gm , Caterina Valente http://wp.me/p1MauM-Fr , Freddy Quinn http://wp.me/p1MauM-O0, Esther Ofarim http://wp.me/p1MauM-1aP, Doris Day http://wp.me/p1MauM-13T , Barbara http://wp.me/p1MauM-14E

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Heidi Brühl – zangeres van één grote hit ‘Wir wollen niemals auseinander geh’n’

  1. cornutus zegt:

    Helaas, hoewel ik in de door jou beschreven leeftijdscategorie val, ken ik het liedje niet. Wel een mooi video 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s