Hangmannen

016 Haardstee Amsterdam ZO 94

Markt in de Bijlmer

In de Amsterdamse Bijlmer hebben ze last van hangmannen. Winkeliers en omstanders voelen zich ongemakkelijk  door de vele volwassen mannen die rondhangen bij winkelcentra, metrostations, parkjes. Het merendeel van hem is afkomstig uit Afrika en het Caribisch gebied. Of deze afkomst bijdraagt aan dat ongemakkelijk gevoel is onduidelijk. De mannen zelf zien hun hangen als een gezellig vrijetijdsbesteding. Veel Bijlmerbewoners zeggen nergens last van te hebben en degenen die geklaagd hebben willen er niks meer over zeggen.
Het stadsdeel heeft nu vijftigduizend euro uitgetrokken om er iets aan te doen. Geen idee wat. Tafeltennistafels neerzetten, een competitie domino of tric-trac spelen?

Hangmannen zijn en waren er altijd. Mannen bij het sluisje, mannen op de dijk of juist onderaan de dijk. Mannen op de pier, mannen op de markt, mannen rond het voetbalveld of op de golfclub. Niemand had er ooit last van of was er bang voor. In de Bijlmer valt het volgens de radio-uitzending van De Gids allemaal ook reuze mee.
Dat geld kan de stadsdeelraad beter besteden aan onderwijs en werkverschaffing; laat ze een klusjesdienst beginnen om die mannen wat te doen te geven. Dan mogen ze daarna best wat rondhangen, moe en tevreden.

De Gids, radio 1 op zoek naar de hangmannen van de Bijlmer http://degidsfm.vara.nl/Singleview.12722.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=105235&cHash=b43db09394494a86ba8cae0234d01e0a

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Hangmannen

 1. Bert Ernste zegt:

  Ik moest bij deze post meteen denken aan het oude woord ‘baliekluivers’.

  Like

 2. Marianne zegt:

  Ik ook, maar ook aan het verwante ‘het leugenbankje’

  Like

 3. bij hangman schiet mij steeds een galg voor ogen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s