Een Zweedse acteur, een Duitse krimi en veel Amsterdam-promotie

Unknown-1‘De tweede zaak van Van Leeuwen’ was de ondertitel van de Duitse krimi die gisteravond te zien was op het ZDF, de Duitse publieke zender. Een wat onwaarschijnlijk verhaal met de Zweedse acteur Peter Haber in de hoofdrol. Haber die we kennen als Commissaris Martin Beck uit de serie naar de boeken van Sjöwall en Wallöö, kijkt altijd als een droeve hond. In deze aflevering Todesengel had hij ook reden om droevig te kijken, zijn vrouw was in de eerste aflevering van de serie overleden hij kwam nauwelijks aan zijn rouw toe. Mijn favoriete actrice Katja Riemann speelde een verstandige psychotherapeute bij wie Van Leeuwen wat rust vindt.

Schermafbeelding 2013-11-05 om 08.15.42Tussen alle zeer korte scenes door heel veel shots van Amsterdam. Amsterdam in de herfst, Amsterdam bij avondlicht, een wandeling langs de grachten, scenes op de Wallen, op de Geldersekade, de pont op het IJ, mooi in beeld gebracht. Opvallend is dat iedereen Duits spreekt, de politieagenten, de hoertjes achter het raam, het personeel in het ziekenhuis. De hoofdverpleegster blijkt mevrouw Van Hövel te heten, een jongen getuige Henryk, verder heeft iedereen oer-Hollandse namen, het eerste slechtoffer heet Jan Suiker.
Het verhaal over een seriemoordenaar die uit goedheid meende te handelen had net zo goed in Berlijn, Hamburg of München kunnen spelen. Maar misschien hebben de Duitsers na heel veel Tatort afleveringen wel behoefte aan iets anders. Er is ook een serie die in Rome speelt en een in Istanbul.

De eerste aflevering heette Eine Frau verschwindet, deze werd in 2012 uitgezonden.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s