Wat doen toch de mannen van die vrouwen met rode hoeden?

UnknownGisteren scheen de zo’n. Een herfstzon, maar zij deed haar best. Het was druk op het terras. Met je jas aan en sjaal om was het heerlijk even bijkomen. Kijk, daar zit een mevrouw in het paars met een rood hoedje op, en daar nog een, en nog een! Het lijkt een hele zwerm die uitgerekend op ons terras is neergestreken.

‘De ‘Red Hat Society’ wist mijn vriend. Ze doen niemand kwaad, onschuldige vriendinnen die graag een beetje gek doen, uit de band springen. Inderdaad, ze bleven braaf zitten, dronken koffie met een gebakje erbij, geen gesmijt met stoelen, de kopjes en glazen bleven allemaal heel, een doodgewoon vriendinnenclubje dat graag een beetje wil opvallen.

imagesIk heb het opgezocht. Ze hebben niets te maken met De Rode Hoed in Amsterdam. Overal in de westerse wereld zitten ze naar Amerikaans voorbeeld, vrouwen van boven de 50 die willen laten weten dat ze bestaan, zonder politiek programma, zonder speciale bedoelingen, niets-aan-de-hand dames die bridgen, varen, tuinen bekijken en het vooral gezellig willen hebben.

Wat zouden hun mannen nu doen, dacht ik opeens. Nooit zie je zo’n grote groep oudere mannen op een terras neerstrijken in opvallende outfit. Geen zwarte of blauwe hoeden, oranje petten, geen gele sjaals of groene laarzen. Mannen boven de 50 zitten zwijgend achter hun hengel of in het café, misschien thuis achter de computer.
Saai hoor, mannen van die leeftijd. Tijd voor actie!

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Wat doen toch de mannen van die vrouwen met rode hoeden?

 1. De man-van-boven-de-vijftig-met-een-vrouw-met-rode-hoed golft. Je denkt toch niet dat we een beetje gaan vissen! Oké, een enkeling zit achter de computer. Maar actie? Dacht het niet.

  Like

 2. Wllm Kalb zegt:

  Met een blauwe/zwarte/oranje hoed/pet op?

  Like

 3. Corline zegt:

  …of ze werken in hun moestuin…

  Like

 4. ollieherman zegt:

  Wat dacht u van mannen met gekleurde sjaaltjes, rare petjes, toeters en aanverwante artikelen. We noemen ze ook wel voetbalsupporters!

  Like

 5. cornutus zegt:

  Die mannen zitten gewoon op hun werk, Wllm. Tot hun 67e! 🙂

  Like

 6. Arno zegt:

  Of het nu rode hoeden zijn of andere kleuren… Of het nu vrouwen zijn of mannen… Hoe meer hoeden in het straatbeeld terugkeren hoe beter 🙂

  http://www.headict.nl/nl/blog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s