De ultieme cliffhanger

th-2Vincent Voogd, een van de vier hoofdpersonages uit ‘Grip’, de knap geschreven roman van Stephan Enter, beklimt aan het eind van het boek een steile klif aan de zuidkust van Wales. Hij is gefrustreerd omdat alles anders loopt dan hij heeft gedacht. Vol verlangen naar de vrouw die, naar hij hoopt, op hem wacht, daar op de vlakte achter de rots.

Maar de geoefende bergbeklimmer maakt een cruciale fout. Als hij bijna boven is en geen houvast kan vinden boven zich, op de rand van de klif, merkt Vincent dat hij niet meer terug kan. Dan eindigt het boek. Nooit zal ik als lezer weten of hij te pletter valt of dat er nog op tijd hulp komt voor Vincent om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Ik heb het boek al maanden uit maar moet nog vaak denken an die romanfiguur die nog steeds aan die klif hangt …

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s