Dokter Deen – een vrolijke chaos

thDe tweede serie over Dokter Deen op Vlieland trekt weer een grote schare kijkers (1,7 miljoen afgelopen maandag). Nederlands drama doet he goed op de tv, als het maar geen mislukt schooltoneel is, zoals de serie over Aantjes van de EO. Monique van der Ven is sinds haar blote verschijning in Turks Fruit de lieveling van het grote publiek, ook nu als dorpsdokter op Vlieland.

Ik kan er eerlijk gezegd geen touw vastknopen, aan deze vrolijke chaos. In het mooie doktershuis lopen zoveel mensen rond dat ik allang niet meer weet wie wie is. Alle personages hebben een duister verleden, hebben het ooit met elkaar gedaan of juist niet. Pleuni Touw speelt opnieuw de moeder van dokter Deen, ze is prettig dement. Ze vergeet dingen maar weet zich opeens weer heel veel te herinneren, nooit is ze apathisch of stuurs.  Soms denk ik dat ik naar een nieuwe versie van Medisch Centrum West zit te kijken.

th-1Mijn heldin is de doktersassistente Gerda (Rian Gerritsen) die buiten alle verwikkelingen blijft en praktisch handelt als het noodzakelijk is.

Steeds weer komen er nieuwe  mensen van de boot af met snode plannen. De scènes zijn zo kort en flitsend gemonteerd dat ik al niet meer de moeite doe om het verhaal precies te volgen. Maar de locatie maakt veel goed, als je filmt op Vlieland – en het is altijd mooi weer – is het pleit al gewonnen.

Fijn voor de makers dat de afleveringen zo goed bekeken worden. Fijn ook voor Monique van der Ven en haar echtgenoot die het scenario schreef. Toch kan de serie niet tippen aan Scandinavische series als Borgen of The Killing. Daar is langer nagedacht over de uitgangspunten, over het scenario, daar hebben de makers zich ingehouden. De basis is gewoon beter.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dokter Deen – een vrolijke chaos

  1. Deel 5/6 van The Killing ligt op me te wachten. Afgelopen zondagmiddag 123&4 bekeken. Inderdaad schitterend.

    Like

  2. foutje: Gisteren de rest van de serie bekeken. Is prachtig, maar heette “The Bridge”… Ook goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s