Manutan ligt niet aan de Overtoom

images-1Kent u hem nog, die reclame van Overtoom? Tuut, tuut, dat is snel… Die commercial stamt al uit de jaren tachtig, maar de boodschap is goed blijven hangen.
Het bedrijf uit Den Dolder is inmiddels overgenomen door een grote internationale onderneming, gevestigd in Frankrijk met de lastige naam Manutan. Die moeten wij, consumenten, nu gaan onthouden.  Het veranderen van vertrouwde namen is altijd een hachelijke zaak. Je verandert niet alleen een naam maar ook een gevestigd imago. De kans op een mislukking is niet gering.

Kom, dachten ze bij het grote Manutan, wij gooien er in Nederland humor tegenaan, daar houden ze wel van. Een leuk typetje. Jeroen van Koningsbruggge, cabaretier en bekend van de tv treedt op als Change Manager met pruik en valse snor en als domme typiste in travestie. Klaar om ons, domme consumenten, te leren dat de Overtoom verleden tijd is en dat het nu gaat om Ma-nu-tan. Ik moet bij die naam steeds aan nootjes uit Pakistan denken, dat zal niet de bedoeling zijn.

Ik kocht nooit stellingkasten bij Overtoom en ook geen paperclips en gros, maar het bedrijf had een hoge score op mijn lijstje van sympathieke Nederlandse merken. Manutan zal dat niet halen; het woord Change Manager, hoe ironisch ook bedoeld, en die kop van Van Koningsbrugge zorgen ervoor dat ik nooit meer aan dat bedrijf wens te denken.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s