Denemarken en de Olympische winterspelen

UnknownWintersport in Denemarken? Je kunt er niet skiën, want er zijn geen bergen.  Schaatsen hebben ze nooit gedaan. Maar toch stuurt Denemarken een team van twaalf deelnemers naar de winterspelen in Sochi voor hun favoriete wintersport: curling. Dit jeu de boules op het ijs wordt slechts gespeeld in een paar landen, Denemarken is er een van. De Deense dames behaalde in Nagano een zilveren medaille!

Ze zijn er maar wat trots op en vanochtend vroeg al vanaf zes uur onze tijd stond het Deense mannenteam op het ijs. Ze bezemden als gekken tegen de Chinese ploeg, ze lieten hun granieten stenen met mooie krullen over het ijs glijden, maar het mocht niet baten, de Chinezen waren te gewiekst, het werd 4-7. Later vandaag komen de vrouwen ook aan bod, die moeten tegen de Russen. Geloof maar dat in alle Deense kantoren, in kantines en keukens de televisie aan staat, het hele koninkrijk staat achter hun trotste curlers, iedereen hoopt dat het wonder van 1998 wordt herhaald en dat er weer eens een medaille mee naar het geliefde vaderland wordt genomen.

Ze hebben geen Sven en Irene, geen snelheidsduivels of  kunstrijders, maar Denemarken is trots op zijn ijs-sjoelers, de meesters van de ‘precisiesport’ zoals Wikipedia het noemt.

Update: De vrouwen verloren drie wedstrijden, medaillekans verkeken. De mannen doen het wat beter, ze wonnen met 11-10 van de Russen, maar verloren van China en staan nu ook al achter tegen de VS. Alles te volgen op de site Sochi2014.curlingevents.com

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Denemarken en de Olympische winterspelen

 1. Je moet wel heel erg niet kunnen slapen om dit alles te willen volgen! Maar … zien we daar Brigitte Nyborg op de curlingbaan, op die foto?

  Like

  • Wllm Kalb zegt:

   Het prettige is dat je ’s morgens vroeg dat nog onder de dekens al kunt volgen op je iPad. Maar echt lang kijken naar dat geklungel kan ik ook niet, het gaat allemaal erg traag en ik snap de spelregels ook niet allemaal.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s