Deuren in Kreuzberg

Kreuzberg was een echte arbeiderswijk. Het behoorde nog net tot West-Berlijn, maar lag in een uithoek en is lang verwaarloosd. Veel grote complexen met wel drie of vier binnenplaatsen achter elkaar. Hoe verder naar achter je woonde hoe armoediger het was. Er zaten altijd ook veel bedrijfjes en kleine fabriekjes in de buurt. Een en al bedrijvigheid. In de jaren zeventig kwamen er erg veel Turken wonen, na Ankara en Istanbul de grootste Turkse stad, zei men. Inmiddels zijn veel Turken vertrokken, maar er zijn in bepaalde delen van de wijk nog wel Turkse markten en Turkse winkeltjes. De wijk was enorm in trek bij de kraakbeweging en nog altijd zijn er delen van de wijk waar het straatbeeld wordt beheerst door de ‘alternatieven’. veel muurschilderingen, graffiti, groepjes punkers, altijd een bierflesje in de hand en een leger honden om zich heen. Ze laten je rustig passeren, er gebeurt, zeker overdag, nooit iets.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingAfbeelding

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s