Droomtomtom

Je weet het zeker: hier rechtdoor, de bocht om en dan heb je daar rechts ergens dat huis waar je moet zijn, waar je veilig bent. Maar als je de bocht om bent kàn je helemaal niet naar rechts. Er staan opeens grote flatgebouwen, alles is anders dan je je had voorgesteld, je weet niet meer hoe je veilig thuis kunt komen.

Dat droomt Caroline nu al weken lang, telkens weer opnieuw; het verontrust haar.
Ze vertelt het me op een zonnige voorjaarsdag op een terras aan het water. Ze maakt zich zorgen, want dromen doe je toch niet voor niets, dat moet toch iets te betekenen hebben?

Ik ben geen dromenvanger en zeker geen dromenuitlegger. Ik heb haar op dit gebied weinig te bieden. Wordt ze wakker van die dromen, krijgt ze hartkloppingen, vraag ik haar. Nee, niets van dat alles. Ze draait zich om en slaapt verder vertelt ze. Maar die droom keert telkens terug, dat maakt haar angstig.

Nog niet eens zolang geleden verdwaalde ze in Rome. Caroline was met de auto op weg naar een bekende verzamelaar. Ze wist precies waar ze moest zijn maar nam een verkeerde afslag. Ze reed alsmaar door onbestemde buitenwijken die ook nog eens allemaal op elkaar leken, nergens was een aanwijzing te vinden, ze herkende de straatnamen niet, ze reed voor haar gevoel alsmaar dezelfde rondjes. Twee keer vroeg ze de weg aan mensen langs de rand van de weg maar die wezen vaag in verschillende richtingen. Min of meer toevallig kwam ze terecht opeen weg die ze herkende en door die te volgen kwam het uiteindelijk allemaal weer goed. Even had ze het gevoel in een labyrint zonder uitgang te zijn beland. Godzijdank heeft ze nu een ingebouwd navigatiesysteem dat haar probleemloos door de vreemde steden loodst.

“Je hebt gewoon een tomtom nodig voor je dromen, een droomtomtom”, zei ik. Ze moest er om lachen. “Misschien helpt het als ik voor ik ga slapen de plattegrond bekijk en die naast me op het kussen leg.”

Meer over Caroline:
Caroline uit Bussum http://wp.me/p1MauM-NG
Er iets aan laten doen http://wp.me/s1MauM-liften
De lifter http://wp.me/p1MauM-1ig
Op weg naar Drenthe http://wp.me/p1MauM-1ov
Ik haat ochtendmensen http://wp.me/p1MauM-1sA

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s