Vreemde vogels bij verkiezingen Europees Parlement

Unknown-1Lucky TV zou verplicht moeten kijken naar de filmpjes van de kleine partijen die medoen aan de komende Europese verkiezingen. Dan zou Sander van de Pavert eens een andere hoofdrolspeler kunnen kiezen dan alweer Willem Alexander als ‘Willy’, die hebben we nu al vaak genoeg gezien en gehoord.
Dinsdag 29 april om 18.55 zond Ned. 1 een kort filmpje uit van de IQ-Partij, de ‘Rechten en Plichtenpartij’ in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement van 22 mei. Even dacht ik Wim de Bie te zien als de altijd boze leraar Duits, maar het was Günther Niessen, de enige kandidaat van deze partij waar niemand ooit van gehoord heeft.

De partijleider verscheen met een raar vishoedje op zijn hoofd: een boze oude man met een iets te grote bril. Hij stond heel dicht op de camera, die schuin voor hem stond. Achter hem was een prikbord te zien met daarop teksten die echter niet leesbaar waren omdat het grote hoofd van meneer Niessen ervoor zat. Het licht kwam schuin van boven en wierp rare schaduwen over het beeld, het geluid was niet helemaal goed afgestemd, de teksten die werden voorgelezen met een herkenbaar Duits accent waren wel verstaanbaar maar verder onbegrijpelijk. De filmpjes van Janmaat waren cinematografische hoogstandjes vergeleken met dit gestuntel.

Helaas is dit filmpje niet terug te zien via Uitzending gemist en meneer Niessen heeft niet de moeite genomen om het te uploaden naar You Tube, jammer, want het is prachtig materiaal. Waar die partij  voor staat is gelukkig wel terug te vinden, bijvoorbeeld op Twitter:

Schermafbeelding 2014-04-29 om 22.01.24

Op de site Parlement en politiek staat over de IQ-Partij:
De IQ-partij richt zich op ‘de mens’. Geld is niet de hoofdzaak. “De hoofdzaak zijn mannen, vrouwen, kinderen, families, groepen van mensen en de bevolking als een geheel.” De politiek zou dan ook om de mens moeten draaien. Daarnaast is volgens de IQ-partij eerlijkheid belangrijk. Dat is ook de reden dat zij zich stevig verzetten tegen Shell, een bedrijf dat niet eerlijk is tegen de mensheid volgens de partij.
De IQ-partij zou bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 alleen mee in het kiesdistrict Den Haag, maar werd uitgesloten vanwege het niet niet tijdig betalen van de borgsom.

Wat staat er nog meer in hun verkiezingsprogramma?
“U werkt vlijtig en vervult uw plichten. Toch de dominerende politiek kaste, de ‘bezitter-kaste’, weigert u een groot deel van uw rechten. Doorzie het systeem! En kies REPP. Wij zorgen ervoor, dat u meer krijgt: Niet een half, maar een compleet stuk van de grote taart van de gemeenschappelijke arbeidsresultaten.”

De IQ partij heeft geen website, wel is er een verzameling merkwaardige teksten, voor de liefhebbers: www.society6-6-nl.jaaaa.net. Ik verheug me op de verdere uitzendingen van  IQ-partij, maar ook op die van de andere ‘kleintjes’ zoals Jezus Leeft, Aandacht en Eenvoud en de Anti EU(ro) Partij.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vreemde vogels bij verkiezingen Europees Parlement

  1. Van de PPD heb ik helaas niets meer gehoord:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s