Heerlijk, een groepsreis

Heerlijk moet dat zijn, op reis te gaan en nergens aan te hoeven denken. Nooit zelf een kaartje te hoeven kopen, geen taxi te hoeven regelen, niet te hoeven onderhandelen over de prijs van een excursie. Alles wordt voor je geregeld. Altijd gelijkgezinde mensen om je heen, nooit lastig gevallen te worden door van die vervelden handelaren die je van alles willen verkopen, mensen die je niet eens kunt verstaan. Nooit een restaurant te hoeven uitzoeken, want de beste plaatsen zijn al voor je gereserveerd. Nooit op de kaart te hoeven kijken want de gids zoekt alles voor je uit. De gids die alles weet. Je hoeft alleen maar te volgen. Let op het bordje van jouw groep, luister naar haar/zijn boodschap. Volg de hand, de paraplu, de vlag, de gele ballon, het rode vaantje. Volg de leider.

DSC02665DSC02667DSC02672DSC02674-2DSC02675DSC02677DSC02679DSC02681DSC02702DSC02704DSC02705

Foto’s Wllm Kalb, 22 mei 2014, in en vooral rond de Aya Sophia, Istanbul.

Zie ook:
Turkije – nationalisme http://wp.me/p1MauM-1wo
I
stanbul, meer dan oude gebouwen http://wp.me/p1MauM-1wu
Istanbul, modestad http://wp.me/p1MauM-1wE 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Heerlijk, een groepsreis

 1. Bert Ernste zegt:

  Mooi!
  Ik mocht ze niet zo lang geleden ook gadeslaan, de gidsen met hun kuddes bij de toeristische trekpleisters van Istanbul.
  Iemand die alles voor je regelt, dat is wel een voordeel van zo’n groepsreis. Altijd die groep om je heen al weer heel wat minder, wat mij betreft.

  Like

 2. Blewbird zegt:

  Gelijkgezinden in een groep?:-) -Fraaie foto’s!

  Like

 3. Je was gewoon jaloers! Maar ik kan me er wat bij voorstellen. Het was lang geleden dat ik een leider volgde. Mij beviel het toen wel. Aan de poolcirkel, welteverstaan. http://woutsorgdrager.wordpress.com/2014/02/21/groepsreizenmens/

  Like

 4. Apiedapie zegt:

  Het ergste is om ergens uitgelaten te worden waar je helemaal niet wilt zijn. En dan te horen krijgen: over twee uur zijn we weer terug bij de bus, veel plezier. Zit dan je tijd maar eens uit, op een treurig terras, met mensen met wie je niet op dat terras wilt zijn. Brr. Been there done that maar al heel lang niet meer!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s