Communicatie – Stoppel frezen

Afbeelding
Natuurlijk wil je de buurtbewoners mededelen dat ze tijdelijk niet kunnen parkeren. Je gaat iets aan het wegdek doen, iets ingewikkelds. Hoe dat precies heet, weten jij en de mannen die het uitvoeren. Een vakterm: t.b.v. Stoppel Frezen. Dus dat schrijf je op en de dienst maakt er een mooi bord van. De toevallig langsrijdende taalliefhebber denkt eerst nog dat het gaat om een aardig onbekend folkloristisch fenomeen, iets Oud-Hollands met Keltische of Friese wortels. Maar op het pleintje staan geen feesttenten, alleen een afzetting en wat onduidelijke machines. Niks folklore, het wegdek wordt aangepakt. En dat noemen we Stoppel Frezen. Met twee hoofdletters.

Schiedam, Rubenslaan.
Zie ook: ‘Freesvak gevreesd’ http://wp.me/p1MauM-1i6 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Communicatie – Stoppel frezen

 1. Flip Roodnat zegt:

  Ik frees mijn stoppels nog altijd nat.

  Like

 2. Wllm Kalb zegt:

  Liesbeth schreef me: moet het niet zijn: Stobben frezen? Ja hoor dat bestaat: Stobben en stronkenfrezen. Van Heeswijk verhuur uit Best weet er alles van: “Wij zijn in het bezit van een ministobbenfrees die aan de minigraver wordt gemonteerd, daardoor kunnen wij nagenoeg elke stronk frezen. Een doorgang van 80 cm is al voldoende om de stronk te kunnen bereiken. De frees heeft een 38 pk sterke motor en is daardoor zeer krachtig en kan daarmee elke stronk aan.”

  Like

 3. cornutus zegt:

  Mooi bord. Fijn toch, als je je niet druk hoeft te maken hoe je iets schrijft. Soms ben ik jaloers op dergelijke lieden 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s