Het verhaal van echt hout: een nieuwe vloer uitkiezen

vloerWe zoeken een nieuwe vloer uit voor ons huis in Amsterdam, we willen een makkelijk te onderhouden stevige houten vloer die past bij het karakter van het grachtenpand. Van alle kanten krijgen we informatie toegestuurd, zo ook de fraaie brochure Quick Step Parquet uit Vlaanderen.

“Stap binnen in de wereld van Quick Step parket waar wij het karakter van echt hout in de kijker plaatsen om je gehele interieur een onvergelijkbare, tijdloze uitstraling te geven. De unieke look van onze parket vloeren past uitstekend en draagt bij verscheidene materialen in uw interieur tot een ongeëvenaard warme, gezellige sfeer.”

De copywriter heeft zich goed ingeleefd in het onderwerp en gooit alle remmen los:

“Deze vloer wordt de ster van je interieur. Elke verweerde voeg, gebarsten knoop, zaagsnede en variatie in kleur en afmeting verteld (sic!) het verhaal van echt hout. Hij is totaal uniek, een van onze nieuwste vloeren die elk soort interieur verrijkt.”

Opmerkelijk ook, in Vlaanderen is parket niet onzijdig, maar mannelijk. Men heeft het over “de parket’ gezien de volgende fraaie zinnen:

“Deze wit geverfde parket met matte olieafwerking brengt onmiddellijk licht in huis …”
“Als je je geoliede parket van in het begin goed verzorgt, blijft hij jarenlang mooi!”

Vooruit, nog een authentiek citaat:

“Deze brede en lange eiken planken uit het nieuwe Imperio gamma geven dit interieur een serene grandeur met hun subtiele voeg aan alle zijdes en het prachtige spel van noten en ‘bloemen’ in het hout.”

Copywriter: een heerlijk vak.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, schrijven, taal en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het verhaal van echt hout: een nieuwe vloer uitkiezen

  1. Ja, dat zou ik inderdaad ook nog wel eens willen mogen voor geld: helemaal los gaan. Maar eh … hier in Leermens kun je pas echt houten vloeren kopen. Check deze site http://www.aalberts-hout.nl/ en ervaar het genot van eerlijk authentiek Hollands kastanjehout.

    Like

  2. Maartje van Hengel zegt:

    op twee hoog zit er nog een heel mooie oude houten vloer met delen van meer dan een halve meter breed, of niet meer? Wat vonden we het normaal, in 1971, zoiets unieks!!! Komt het er dan toch van op K 35? mvh

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s