Vol in het Groene Hart

images-1Opzoek naar de mooiste houten vloer, het beste werkblad voor de keuken en de fraaiste spiltrap voor de achterkamer doorkruisen we een groot deel van de Randstad. Via Ouderkerk aan de Amstel rijden we door naar Mijdrecht en Ter Aar. Gisteren in de tropische hitte, gelukkig met de airco aan, reden we via Ilpendam naar Purmerend-Noord. Plaatsen die ik niet of nauwelijks kende, een onverwachte ontdekkingstocht door Midden-Nederland. We zagen afzichtelijke Keukenplaza’s en Meubelpaleizen aan de rand van industrieterreinen met degelijke maar lelijke meubels, afgestemd op senioren die wel geld maar geen smaak hebben maar waar toch ook dat Engelse fornuis stond dat wij overwegen aan te schaffen. We reden via kleine weggetjes met altijd wel ergens water en veel lastige drempels zodat je wel rustig moet rijden. Veel aardige huizen met tuinen vol bloeiende hortensia’s. Is er een hortensia-wedstrijd aan de gang? Aan het eind van het weggetje staat dan weer een grote loods met landbouwmachines, een transportbedrijf, een autoshowroom. Wat is het vol in het Groene Hart.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s