Een hipster kan dus ook een man zijn

hipster-358479_640Verwarring bij mij. Want een liftster is toch een vrouw die lift, een serveerster een vrouw die serveert? Een hipster blijkt echter zowel een vrouw als een man te kunnen zijn, bij voorkeur met baard, de man bedoel ik. En ze hippen niet maar ze zijn ‘hip’. Mijn god, Conchita Wurst zorgde al voor zoveel ophef, ik raak de kluts kwijt. Wat is nog mannelijk, wat nog vrouwelijk? Zelfs de taal laat ons in de steek.

'hipster'Lang geleden, op de kweekschool was ik duidelijk een hipster avant-la-lettre. Droeg rare brillen, vesten van schapenbont en ik hield van Duitse popmuziek. Ik voelde weerzin tegen alles wat mainstream was. Heimelijk gedreven omdat ik anders was – ik viel op mannen, zonder dat ik daar vorm aan kon geven. Ik herken me in de hipsters van nu. Alleen die baard had ik niet, de snor kwam pas later.

Aandoenlijk vind ik ze nu, de bewust alternatieve jonge mannen en vrouwen in hun vintage kleding, altijd op zoek naar datzelfde unieke kledingstuk, de muziek die niemand nog kent. Het roept zoete herinneringen op. Niemand kan een sluitende definitie geven van ‘de hipster’, maar zo ongeveer komen ze wel in beeld. En aan dat woord wen ik ook wel. Nog één keer: een hipster kan dus ook een man zijn.

Zie ook: De non-comformist http://wp.me/p1MauM-5

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Een hipster kan dus ook een man zijn

 1. Ximaar zegt:

  Nog even en een fietser noemen we een fietsster. Dus waarom niet een hipper om de taal nog een beetje logisch te houden?

  Like

 2. Wieneke zegt:

  Het IS ook aandoenlijk al dat zoeken. Leuk om te zien dat er op dat gebied weinig verandert. Pas later kom je er achter dat we allemaal muggen met rugnummers zijn. Maar ik zal de laatste zijn om dat aan hipsters te vertellen, hoor 😉

  Like

 3. Corline zegt:

  Helemaal verwarrend wordt het, wanneer je weet dat een hipster ook een onderbroek kan zijn. Een hipster met een hipster….
  Wat een prachtfoto van jou; dat leuke kuifje! Schitterend!

  Like

 4. Haha, best leuk! Want ‘hipsters’ staan er ook om bekend alles avant-la-lettre te doen/zijn/… 😀 Jij bent gewoon de überhipster!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s