Reiskoorts

UnknownNog steeds heb ik er last van: de dag dat ik op reis ga ben ik veel te vroeg wakker en een licht opgewonden gevoel maakt zich van me meester. Er zijn de gewone zorgen zoals: kom ik wel op tijd, heb ik alles bij me (nee, altijd blijken, ondanks de zorgvuldige voorbereidingen, essentiële zaken vergeten), heb ik nog tijd om nog even een boodschap te doen?

Volgens de weersverwachting op internet is het de komende dagen in Zweden bloedheet. Maar klopt dat wel? Moet ik toch niet een jack meenemen, een vest? En hoe kom ik straks van het vliegveld bij m’n hotel, klopt de informatie in dat gidsje wel?

Honderd zaken om je druk over te maken – achteraf allemaal overbodig natuurlijk want ik heb al zoveel reiservaring dat ik me wel red. Zeker in zo’n geciviliseerde stad als Stockholm. Maar die lichte opwinding blijft na al die jaren. ‘Reisefieber’ heet het in het Duits. Een lichte verhoging is het slechts, niet eens ongezond.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Reiskoorts

  1. Blewbird zegt:

    Ja, bekend en je weet nooit wat je mee moet nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s