Groeten uit Stockholm 4

DSC02836.JPG

Nog steeds prachtig zomerweer in Stockholm. Een mooie tijd om wat rond te fietsen, boodschappen te doen, wat te bekijken. Alles heerlijk ontspannen, het tempo ligt laag. Heel veel water, overal en bootjes.
Opvallend veel mensen zaterdagmiddag in het fotografiemuseum ‘Fotografiska’. Er was dan ook veel te zien. De hele bovenverdieping was voor Sebastião Salgado met zijn indrukwekkende fotoserie ‘Genesis’ vooral de foto’s van het zuidpoolgebied zijn prachtig, een beangstigende hoeveelheid ruige natuur.
Beneden heb ik bijna een uur gefascineerd zitten kijken naar een projectie op negen enorme schermen van Isaac Julien ‘Ten Thousand Waves’. Wonderlijk, boeiend die combinatie van film, video, geluid. Ik wist niet waar ik kijken moest, er was zoveel te zien om me heen, ik liet het maar over me heen komen. Londen, het moderne Shanghai, historische beelden uit de Mao-tijd, het Chinese platteland. Een weldadig bad in beelden. Pas later las ik waar het over ging, maar dat was niet eens zo belangrijk meer.
Ik logeer in het sjieke deel van de stad bij Stureplan op Östermalm. Erg veel mooie, maar dure winkels. Alles is keurig verzorgd, zo’n beetje als Wim Pijbes het zou willen hebben in Amsterdam, niets vol, vuig en vies. Iedereen wacht bij het voetgangerslicht keurig tot het groen is. Een beetje erg braaf dus.
Maar heerlijk om te fietsen, hoewel het systeem van City Bikes mij gisteren in de steek liet, er was in de verste verte geen fiets meer te vinden. Later meer over fietsen in Stockholm.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Groeten uit Stockholm 4

  1. Rob Alberts zegt:

    De opmerkingen van Wim Pijbes kan ik in Amsterdam niet plaatsen.
    Maar bij de foto van jouw blog zal hij vast vrolijk worden.

    Vriendelijke groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s