Klein drama

Schermafbeelding 2014-08-14 om 17.25.04Bij het opruimen van de boekenkast van onze woning in Amsterdam vond ik drie nummers van De Schakelkrant, destijds, eind jaren zestig, het verenigingsblad van het COC. Een mooi tijdsbeeld. Ik zal er nog wel eens uit citeren. Op de achterpagina ‘Schakeltjes’, kleine advertenties, veel hunkering naar liefde, maar ook mededelingen.

Uit nummer 9 van september 1967 wordt uit twee kleine advertenties een klein drama duidelijk 

 • Wij hebben geen hotel – ook geen kamers om permanent te verhuren … maar vrienden die in Amsterdam een eenvoudige slaapgelegenheid zoeken, kunnen bij ons logeren – men is hartelijk welkom. Onkostenvergoeding met ontbijt f 7,50 per nacht.
  Otten, Utrechtsedwarsstraat 104 hs.
 • Wij verzoeken langs deze weg aan degene die in de periode van 12 t/m 27 juni een oud herenhorloge met ketting heeft meegenomen, zo sportief te zijn dit horloge dat een aandenken is aan mijn overleden vriend Willem v.d. Laag, zonder vermelding van afzender weer aan ons terug te willen zenden. Dit oude horloge heeft voor niemand enige waarde, voor mij betreft het echter een groot verlies, omdat het een aandenken is aan mijn overleden vriend, wiens nam aan de binnenkant gegraveerd staat.
  Otten, Utrechtsedwarsstraat 104 hs, Amsterdam.
Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Klein drama

 1. Wondelgijn zegt:

  Nostalgie ten top!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s