Sidse Babette Knudsen, de actrice uit Borgen, te zien in ‘Above the Street and Below the Water’

Schermafbeelding 2014-09-01 om 14.33.04Voor iedereen die de Deense serie Borgen en hoofdrolspeelster Sidse Babette Knudsen mist, is er de mogelijkheid om te genieten van nog een Deense film ‘Over gaden under vandet’ uit 2009. Een lichtvoetige relatiekomedie met hier en daar een serieuze ondertoon, waarin ook andere acteurs terug te zien zijn uit de veel geroemde Scandinavische successeries. En dat allemaal aan en op het water in Cristianshavn, de mooiste wijk van Kopenhagen

Schermafbeelding 2014-09-01 om 14.21.46Sidse Babette Knudsen is Anne, een actrice die zich voorbereidt op haar rol in een een nieuwe productie van Hamlet. Ze is getrouwd met Ask ( Nicolas Bro – de minister van Justitie uit The Killing 2). Het loopt niet op rolletjes in dit huwelijk, hij heeft een affaire met Bente (Ellen Hillingsø), een theatercriticus die weer gescheiden is van Bjørn (Anders W. Berthelsen – de scheepsmagnaat in The Killing 3). De film gaat over de moeizame onderlinge relaties van deze geslaagde veertigers, over hun kinderen die elkaar ook allemaal kennen; in de verte doet het wat aan ‘Alles is Liefde’ denken.

above-the-street-below-the-water-2In veel opzichten is het heerlijke, onpretentieuze film om zomaar van te genieten. Geen film om lang over na te denken of moeilijke discussies over de voeren in de vriendengroep. De film biedt vooral de kans om Sidse Babette Knudsen te zien in een geheel andere rol. Ze is zenuwachtig, vergeetachtig en is bang het broze geluk te verliezen. Ze is aanmerkelijk dikker dan in Borgen, ze krijgt haar jurk als Ophelia nauwelijks dicht, ze lijkt alleen vanuit de verte op de perfecte Birgitte Nyborg die we zo goed kennen uit Borgen, de serie die haar na deze film beroemd maakte. Maar ook in deze rol speelt ze briljant. De succesvolle regisseur Charlotte Sieling (verantwoordelijk voor enkele afleveringen van The Killing, Borgen en The Bridge) zorgt voor een goed tempo en veel afwisseling. Kopenhagen wordt gefilmd op z’n mooist, promotie voor een prettige stedentrip.

Anne leert dat het leven bestaat uit het maken van keuzes en dat elke keuze heeft zijn consequenties heeft. Ook als je geen keuze maakt heeft dat zo z’n gevolgen.

Te zien op verschillende on- line kanalen, de ondertiteling is in het Engels.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sidse Babette Knudsen, de actrice uit Borgen, te zien in ‘Above the Street and Below the Water’

  1. Corja zegt:

    Wat een mooie vrouw!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s