Opruimen 2 – oude dia’s Eton

Engeland, Eton_0028Bij het scannen van dozen vol oude dia’s en het verwijderen van krassen en vlekken, ben ik inmiddels aangekomen bij ons kort bezoek aan Eton, ergens eind jaren tachtig. Een vriend van ons werkte jarenlang op deze beroemde school (gesticht in 1440!) als leraar Engelse taal- en letterkunde. Dit beroemde, eeuwenoude instituut zit vol tradities, een ervan is de familiedag in juni (The fourth of June, dat jaar gehouden op 6 juni). Uit het hele land komen in hun mooiste auto’s vaders, moeders en grootouder hun kostschoolkinderen opzoeken. ’s Morgens zijn er presentaties van de leerlingen en debatwedstrijden. En dan na de lunch, (uit de achterbak van de bolide, langs de rand van het cricketveld), zijn er ’s middags sportwedstrijden en als besluit een feestelijke roeiwedstrijd op de Theems. Met bloemen op de strooien hoed! Mijn vriend maakte een prachtige reportage; het zal er nog wel altijd zo toe gaan, daar op deze beroemde kostschool.

Engeland, Eton_0043Engeland, Eton_0056Engeland, Eton_0062Engeland, Eton_0065

Copyright foto’s: Peter Kersten

zie http://en.wikipedia.org/wiki/Eton_College 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Opruimen 2 – oude dia’s Eton

  1. Wieneke zegt:

    Het is toch een apart volk daar aan de andere kant van de plas, maar ik mag ze wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s