De Hallen Amsterdam Oud-West – modern in 2014

Vaak vraag ik me af wat je aan jonge mensen kunt laten zien als voorbeeld van modern leven in de grote stad. Vanuit hun nieuwe jarendertig woningen in de vinexwijk krijgen ze maar moeilijk een beeld van wat nu echt modern is, anno 2014. Een tijd waarin alles kan, alle stijlen door elkaar heen lopen, waarin vooral vintage in de mode is, teruggrijpen op wat geweest is.
Schermafbeelding 2014-10-06 om 10.57.45Afgelopen zondag bezocht ik voor het eerst De Hallen in Amsterdam-West. In de altijd wat rommelige Kinkerbuurt verrees na vijftien jaar gesteggel in de oude tramremise een prachtig complex van  bioscopen, restaurants, een hotel, een bibliotheek, een galerie, studioruimtes, een kapper, en ook veel kleine bedrijven, een parkeergarage en een enorme fietsenstalling in de kelder. Het ziet er allemaal zo smaakvol uit. Heel veel zorg is besteed aan het kleurgebruik en de belichting. Nog niet alles is klaar, maar Maxima mag, nu ze in Rotterdam de giga Markthal heeft geopend het nog eens over doen in Amsterdam en dit geweldige complex komen bekijken. Laat de doorsnee toerist maar naar de musea in het centrum gaan en de negen straatjes platlopen, de echte kenners gaan niet naar de wallen maar naar De Hallen.
de-hallen1Een juweeltje vormt Hotel De Hallen, prachtig ingepast in het geheel. Als je hier binnengaat en eens rondneust zie je wat in 2014 ‘modern’ is: liefde en aandacht voor details, met zorg uitgekozen kleuren. Een ratjetoe aan meubels die echter zo mooi bij elkaar passen dat je er opeens een patroon in ontdekt. Het moet heerlijk zijn om een weekend Amsterdam te doen en dan hier terecht te komen. Schermafbeelding 2014-10-06 om 10.53.13Niet in het overvolle centrum, niet in een van de vele formule-hotels die allemaal op elkaar lijken, maar in een kleinschalig hotel met een bijzondere vormgeving, een heerlijk terras en veel jonge mensen die klaar staan om je te vakkundig helpen. Midden in een levendige wijk. Niet de mooiste van Amsterdam, niet de meest hippe, maar een buurt in opkomst waar het bruist en borrelt. En op de fiets of met de tram ben je zo midden in de stad.

Meer over De Hallen: http://dehallen-amsterdam.nl over het hotel: http://www.hoteldehallen.com/nl 

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De Hallen Amsterdam Oud-West – modern in 2014

  1. Fenny zegt:

    Kinkerbuurt heb ik ook enkele jaren met veel plezier gewoond aan de van lennepkade, lekker multicultureel en leuk indertijd, eind jaren zeventig.
    Inderdaad erg mooi die hal en is het hotel een beetje betaalbaar?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s