Hollandse gulheid – radio reclame Belisol

Schermafbeelding 2015-03-05 om 08.46.37Vorig jaar klonk de reclame van Belisol ook al regelmatig uit mijn ochtendradio, nu opnieuw. Schattige ouders die hun zoon willen helpen, hij gaat deuren en ramen vervangen, kiest natuurlijk voor Belisol, en de genereuze ouders bieden aan het glas te betalen. De zoon weet niet dat er een aanbieding is: al het glas voor maar één euro.

Een mooi staaltje van dutch generosity dat past in het rijtje ducht treat, duch courage, dutch gold, allemaal negatieve begrippen die al gekoppeld werden aan het karakter van de Nederlanders uit de tijd van Michiel de Ruijter: gierig, uit op eigen gewin, niet aardig. De radiospotje van Belisol sluit daar prachtig op aan: doen alsof je heel vrijgevig bent, maar stiekem in je vuistje lachen omdat jij er voor een koopje van af komt. Nare lui die Hollanders.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s