Bestemming bereikt

DSC03298Het verliep allemaal volgens plan. De verhuizers waren heel snel klaar, werkten vakkundig en zorgvuldig. Het uitladen op de gracht leverde op zondagochtend geen enkel probleem op. En nu staan de dozen dus op de plaats van bestemming en begint het langzame ontladen. Ik kom er achter dat ik veel te veel heb. Tijd dus om dingen weg te doen, maar dat zijn vaak lastige beslissingen, niet te lang over nadenken.

de snelle verhuizers

de snelle verhuizers

De poezen hebben zich een etmaal verstopt maar komen nu langzaam nieuwsgierig kijken waar ze terecht zijn gekomen; de klein grijze heeft al ontdekt dat er op de vensterbank, lekker boven de verwarming, veel te ontdekken valt. De grote rode zal ongetwijfeld de tuin missen, maar hij is niet nukkig of tegendraads, slaapt op mijn bed en eet zoals altijd veel en graag.

Ik zit weer op dezelfde plek als dertig jaar gelden. Net als toen staat mijn bureau bij het raam. Toch is het geen thuiskomen, alles is anders. We hebben grondig verbouwd en aangepast. Nog niet alles is klaar, de afwerking gebeurt nog deze en komende week. Maar het begin is er. Opnieuw samenwonen is ook weer wennen. We zijn ouder inmiddels en hebben ieder een eigen geschiedenis achter ons. Onze verwachtingen zijn realistischer, beide bereid om water bij de wijn te doen.  Niet te veel want hij moet wel blijven smaken!

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Bestemming bereikt

 1. Corja zegt:

  Drink de wijn zo puur mogelijk! Veel succes en een mooie tijd!

  Like

 2. Wieneke zegt:

  Een mens heeft veel te veel spullen. *zucht* Goh, dat jij in dit huis al eerder woonde, dat is apart. In ieder geval heel veel geluk samen op de nieuwe/ouwe stek.

  Like

 3. Rob Alberts zegt:

  Ik wens je veel woongenot!

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s