1 mei, vrije dag?

Unknown‘Op de Dag van de Arbeid (donderdag 1 mei) zijn de poliklinieken, het poli-laboratorium en de röntgenafdeling van het AMC gesloten.’ (Mededeling op de website van het AMC)

Niemand kon me vanochtend dus vertellen of ik maandag wel of niet wordt verwacht in het ziekenhuis voor een kleine hartoperatie. Ik heb geen bevestiging gekregen van wat ik telefonische hoorde toen ik vorige week belde met de afdeling cardiologie. Ik weet niet òf ik me maandag moet melden, ook niet hoe laat of waar. ‘Nee, de afdeling cardiologie is gesloten. Nee, ik kan niet in hun computers kijken.’

Het is raar gesteld met de Dag van de Arbeid. Officieel geen vrije dag, maar toch zijn er veel overheidsinstellingen vandaag gesloten, zoals alle loketten van de Gemeente Amsterdam. Maar dit PvdA-feestje heeft waarschijnlijk zijn langste tijd gehad. Van alle kanten wordt er voor gepleit om deze vrije dag af te schaffen.
Wat mij vooral stoort is de onduidelijkheid. We hebben een flink aantal officiële vrije dagen. Dat is duidelijk, maar die gelegenheids-vrijedagen brengen een mens maar in de war. Sommige vrije dagen kunnen wat mij betreft afgeschaft worden, zoals Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag. Bijna niemand weet meer waar die dagen voor staan. Leuk om dan te bedenken welke dagen daarvoor in de plaats kunnen komen.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 1 mei, vrije dag?

  1. Het wil maar niet lukken met de marktorientatie van de zorg. Je zou toch verwachten dat ze je als koning behandelen, nu ze ons als klanten moeten zien. Een simpele mailing had volstaan.

    1 mei kan beter de Dag van de Werkloosheid worden. Niet de arbeid noch de arbeider behoeft de volle aandacht, maar het toenemende leger werklozen en de vloek van de werkloosheid op zich.

    Of: de Dag van de Uitzendkracht, want om diens rechten gaat het eerder dan die van de vast aangestelden.

    Van Hemelvaartsdag zouden we de Dag van de Kringloop kunnen maken. De terugkeer van de zoon naar zijn vader sloot de kringloop die begon met de eerste uitzendkracht op aarde en de hemel als het verantwoordelijke bureau.

    Van 2e Pinksterdag de Dag van De Dubbele Tong, zodat de politiek ook eens in het zonnetje gezet wordt 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Corja zegt:

    Dat is zeker de melding van vorig jaar. Dit jaar is 1 mei op vrijdag! Alweer voorbij zelfs, nu ik dit schrijf… 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s