“Klopt”, zei de mevrouw die alles wist over jongeren en geld en vooral over de steeds grotere schulden waarmee jonge mensen al opgezadeld zijn. In de rest van het korte gesprekje op radio 1 zei ze nog acht keer ‘klopt’, als een conclusie, als een bevestiging, of zomaar als het begin van een nieuw antwoord.
Echt fout is het natuurlijk niet, maar toch erger ik me aan dat woordje ‘klopt’ dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Waarom het me stoort begrijp ik niet goed. Omdat het een modeverschijnsel is? Omdat het zo nietszeggend is? Gemakzuchtig ook, je hoeft immers geen zin te formuleren, dat simpele antwoord ‘klopt’ volstaat al.
“Moeten ouders niet veel meer doen om de kinderen met geld te leren omgaan?”, vroeg de interviewer. ‘Klopt”, zei de deskundige, “de financiële opvoeding moet al heel jong beginnen.
Volgens mij klopt dat.
Lid van
Top berichten & Pagina’s
- Vergeten voorwerpen - hoed met voile
- Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin – het lied van verlangen
- Breiende mannen
- Bijna uitgestorven: de lapzwans
- Wordfeud - hex en seks
- Je zuster op een houtvlot
- Onverveerd
- Zoenen zonder bril
- Is er een verschil tussen lijf en lichaam?
- Nooit meer gehoord – de mooie Esther Ofarim
Blog statistieken
- 317.059 hits
Klopt. Ik heb ook zo’n hekel aan dat woord. Het suggereert dat er onderzoek is gedaan. “Dus u bent mevrouw Het Hart?” “Klopt!” Aargh!
LikeLike
Ischa Meijer (ook alweer 20 jaar dood) verbood het altijd meteen en nogal pinnig als de geïnterviewde dat woordje gebruikte. 🙂
LikeLike