Klopt

“Klopt”, zei de mevrouw die alles wist over jongeren en geld en vooral over de steeds grotere schulden waarmee jonge mensen al opgezadeld zijn. In de rest van het korte gesprekje op radio 1 zei ze nog acht keer ‘klopt’, als een conclusie, als een bevestiging, of zomaar als het begin van een nieuw antwoord.
Echt fout is het natuurlijk niet, maar toch erger ik me aan dat woordje ‘klopt’ dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Waarom het me stoort begrijp ik niet goed. Omdat het een modeverschijnsel is? Omdat het zo nietszeggend is? Gemakzuchtig ook, je hoeft immers geen zin te formuleren, dat simpele antwoord ‘klopt’ volstaat al.
“Moeten ouders niet veel meer doen om de kinderen met geld te leren omgaan?”, vroeg de interviewer. ‘Klopt”, zei de deskundige, “de financiële opvoeding moet al heel jong beginnen.
Volgens mij klopt dat.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Klopt

  1. Corja zegt:

    Klopt. Ik heb ook zo’n hekel aan dat woord. Het suggereert dat er onderzoek is gedaan. “Dus u bent mevrouw Het Hart?” “Klopt!” Aargh!

    Like

  2. Wieneke zegt:

    Ischa Meijer (ook alweer 20 jaar dood) verbood het altijd meteen en nogal pinnig als de geïnterviewde dat woordje gebruikte. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s