Achteraf in New York

IMG_0440 (1)Uit de serie ‘merkwaardige foto’s’ deze uit New York.
Waar ik ook ben, ik ga graag naar verborgen plekken, naar de achterkant van de stad. Zo ontdekte ik in New York de Marble Cementery, een kleine begraafplaats iets ten oosten van Greenwich Village. De ingang bevindt zich op 41 Second St. East, tussen de Tweede en Derde Avenue. Deze begraafplaats stamt 1831 en is maar af en toe open; ik had geluk en kon zomaar naar binnen lopen. Er liggen beroemde Amerikanen begraven, beroemd van lang geleden, voornamelijk uit de  19e eeuw. In de archieven zijn alle namen terug te vinden, ook New-Yorkers met Nederlandse namen: Eliza van Zandt, M. van Pelt, fam. Oothout, fam. Van Tine, William Vandewater.

IMG_0441 (1)Verwacht geen prachtige marmeren grafmonumenten, die zijn er niet. De grafstenen zijn ingemetseld in de muur, in het gras zie je alleen de toegang tot de graven. Wat een bezoek bijzonder maakt is dat je midden in een woonblok staat met uitzicht op de achterkant van tal van hoge gebouwen met brandtrappen en alles wat er bij hoort. Bovendien is het er heerlijk rustig, vlinders fladderen van bloem tot bloem, een merel fluit vanuit de top van de boom.
Soms wordt de rust verstoord door een gezelschap voor een of andere plechtigheid. Je kunt de begraafplaats voor een flink bedrag afhuren voor privé feestjes zoals een familiedag of een kleine trouwerij.

Schermafbeelding 2015-06-10 om 15.18.54De bovenste foto is genomen tijdens zo’n kleine trouwerij, gezellig tussen de graven.
Meer info:  http://www.nycmc.org 

Zie ook: Eten op niveau http://wp.me/p1MauM-1MP

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s