Opruimen 5 – De Groene Amsterdammer Jaargang 1934 – Plymouth reclame

DSC03510 (1)Meeverhuisd is ook de ingebonden uitgave van de Groene Amsterdammer van het jaar 1934. Jarenlang nooit ingekeken. nu neem ik er eindelijk eens de tijd voor. Veel over de ontwikkelingen in Duitsland, veel over de economische crisis, film- en theaterkritieken, veel advertenties ook. Vaak onbeholpen, soms prachtige staaltjes van overredingskracht. Zo blijkt uit deze Plymouth-advertentie dat je maar beter geen hout in je auto kunt hebben:

U bent veilig in dezen geheel stalen Plymouth  

In Plymouth-carrosserieën wordt geen hout verwerkt; hout is wel goedkooper maar veel zwakker dan staal. Doordat in Plymouth-carrosserieën geen hout verwerkt is, zult U geen last hebben van kraken of piepen. Dus sterker, veiliger en geruischloos. U ziet ‘t – weer een bewijs, dat de lage prijs niet verkregen is door goedkoope constructies. Trouwens de ‘Zwevende Kracht” (Crysler patent), de geruischlooze overschakeling, de veilig hydraulische remmen, de onafhankelijk verende voorwielen en al die andere eigenschappen bewijzen U direct, dat U met ’n echt Chrysler-product te doen hebt. Het is werkelijk Uw belang, den nieuwen PlymouDSC03510Zie ook th zoo spoedig mogelijk te bekijken.

Zware proeven bewezen de groote veiligheid van den geheel nieuwen Plymout-bouw.  

Eischt bij aankoop van een nieuwen Plymouth steeds het officiele Export-Certificaat, hetgeen U de zekerheid geeft, dat de wagen speciaal voor de export gebouwd is en U service door de geheele Nederlandsche Chrysler-Organisatie waarborgt. 

André J.H. Ceurvorst – Albert Cuypstraat 264-276 – Telefoon 28300 – Amsterdam –Z. 

Opruimen 3 – oude Avenues http://wp.me/p1MauM-1C4 De Marmon – een fraai automerk met Nederlandse roots http://wp.me/p1MauM-10B
Meer over de Marmon – de Marmon V12 http://wp.me/p1MauM-10U

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Opruimen 5 – De Groene Amsterdammer Jaargang 1934 – Plymouth reclame

  1. Blewbird zegt:

    Maar de ontwikkelingen in Duitsland waren toch wel heel interessant! Kun je daar nog iets mee?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s