Gezocht

Rotterdam - Nieuwe Binnenweg

Rotterdam – Nieuwe Binnenweg

“Wie kent Lia (ca 40)? Ze woonde in Rotterdam in de Zwaerdecroonstraat. Blond, paardenstaart, grappig uiterlijk, beetje fors. Zat bij mij op de meao. Daarna nooit meer gezien. Mogelijk getrouwd met Carl met wie ze toen verkering had, een stuurman uit Hamburg. Stoere bink, een paar jaar ouder met een ringbaardje. Ik heb nog een brief van haar met een fotootje waarop ze zwanger is. We gingen altijd samen uit op de Nieuwe Binnenweg en de ‘s Gravendijkwal. Zijn vaak samen dronken geworden. Ze vertelde me alles. Heb sindsdien niet meer zo’n goede vriendin gehad. Carl probeerde mij ook wel eens te versieren als we wat te veel gedronken hadden, maar ik hield de boot af. Dat wilde ik niet voor Lia. Ik ben wel eens bang dat het niet goed is gegaan met Lia. Ze was nogal makkelijk met mannen. Als Carl op zee was, legde ze het ook aan met ander kerels. Ze ging daar heel ver in. Ze vertelde me alles dus ik weet hoe ver. Zou haar graag weer eens willen ontmoeten, nu ik zelf weer alleen ben.”

“Gezocht Sandra. Moet nu rond de 40 zijn. Ze woont vast nog wel in Rotterdam, was nogal honkvast. Ze woonde in de Volmarijnstraat, op een bovenhuis. Kort donker haar, stoer, stevig. Heb haar na de meao niet meer gezien. We gingen vaak iets drinken in de stad, Sandra was nogal een zuipschuit. Ze kende alle cafés op de Binnenweg en de
’s Gravendijkwal. En de mannen die daar dag en nacht te vinden waren. Ik heb haar vaak moeten redden uit de armen van een of andere griezel. We hebben wel heel veel gelachen samen. Toen ik naar Hamburg verhuisde schreven we nog wel, maar ik ben haar adres kwijt geraakt. Ik denk vaak aan haar want ik maak me zorgen. Ze had een baantje bij Blokker, maar veel verdiende ze niet. Zou het wel goed met haar gaan? Ze viel altijd op verkeerde mannen, ik ben bang dat ze toch aan een van die types is blijven hangen. Ik zou haar graag weer eens spreken – Carl wil dat ook – en haar kennis willen laten maken met de kleine Carl die nu ook alweer veertien is.”

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s