Meer bouwen Amsterdam

DSC03546Ik kan er als een kleine jongen naar staan kijken: al dat geprut in de bodem, de hijskranen, de kiepauto’s, de rommel. Er gebeurt tenminste wat. Er wordt weer gebouwd in Amsterdam, zoals hier bij De Hallen in Amsterdam-West, een parkeergarage voor de nieuwbouw aldaar. Een wat ingedutte buurt wordt nieuw leven ingeblazen. Wat een bedrijvigheid!
DSC03824DSC03821Geen bouwput meer, maar al bijna klaar is de nieuwbouw tegenover metrostation Spaklerweg. De eerste mensen wonen er al. Die buurt heet Nieuw-Amstel. Heel compact, verrassend veel kleur, mooi opgezet, uitzicht op de Amstel. Er staan ook nog enkele oude gebouwen. Op de fiets gingen we naar de fraaie directeurswoning van het Waterleidingbedrijf die nu dienst doet als restaurant en vergadercentrum Huis aan de Amstel.

DSC03712Hard gewerkt wordt er aan de Sarphatistraat. De gevel van het voormalige Emmakinderziekenhuis staat er nog, maar achter die facade wordt hard gebouwd aan alweer een top hotel, het Hyatt met 211 kamer en vijf suites. Spannend vind ik het altijd om aan de achterkant van gebouwen te kunnen kijken, hier kan dat nog een paar maanden.

Zie ook: https://wllmkalb.wordpress.com/2015/04/23/we-bouwen-weer-in-amsterdam
De Hallen – Amsterdam Oud-West http://wp.me/p1MauM-1CY 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s