Magda treedt terug – slecht voorbeeld

UnknownKamerlid Magda Berndsen van D66 laat zich graag horen. Er is dan ook veel te doen op haar beleidsterrein: veiligheid en justitie. Ze weet waarover ze het heeft. Klinkt altijd afgewogen, verstandig. Deze gewaardeerde volksvertegenwoordiger treedt per 1 november terug, ze vindt het welletjes.

Ze is dan 65 jaar. Ze zou nog wel door willen, zegt ze op haar website, maar het heen en weer reizen van en naar haar woonplaats in Friesland wordt haar te veel.
Dat komt me bekend voor. Veel mensen die ver van hun werk wonen zien op tegen die uren in de auto, in de trein, het gedoe. Maar in een tijd dat van heel veel werknemers wordt gevraagd langer door te werken, is het vreemd dat juist een kamerlid er maar gewoon mee ophoudt. Viel er dan niets te regelen? Een wat minder volle portefeuille, een dagje minder werken? Er staan ongetwijfeld jonge kamerleden binnen de fractie te trappelen om taken van haar over te nemen, inclusief de media-optredens, ambitieuze kamerleden uit de achterste rij die ook wel eens op de televisie willen.

Misschien is er meer aan de hand, dat weet ik niet. Is haar partner ziek, heeft een kind het moeilijk. Dat kan allemaal, maar voor veel anderen is het dan helemaal niet mogelijk om met het werk te stoppen, die moeten door en hun zorgtaken op de een of andere manier zien te plooien met het werk.

Marga Berndsen heeft een geweldige staat van dienst. Veel jaren gemeenteraadslid, burgemeester, korpschef bij de politie. Nu bijna vijf jaar kamerlid met veel aanzien. Ze vervult een voorbeeldfunctie als vrouw, als senior. Dan stop je toch niet eenvoudig omdat het je allemaal wat te veel wordt?

Ik gun Magda van alles, maar betreur het feit dat ze haar periode in de Kamer niet vol maakt, nog anderhalf jaar. Als voorbeeld voor al die andere ouderen die ook na hun 65e moeten doorwerken.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Magda treedt terug – slecht voorbeeld

  1. Wieneke zegt:

    Er was ooit iets met onterecht gekregen geld, dat ze niet wilde terugbetalen. Dat weet ik nog, want ik maak me altijd boos om volksvertegenwoordigers of hoge ambtenaren, die nog steeds niet snappen, dat ze een voorbeeldfunctie vervullen en dus van alle smetten vrij moeten zijn. Als je toch wilt rommelen en belangen wilt verstrengelen en zo, ga dan ergens in het bedrijfsleven werken, vind ik.
    In de Friese kranten staat ook alleen maar dat ze zo’n hekel heeft aan de reis Burdaard-Den Haag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s