Berlijnse schetsen 2

Unknown-1‘Komen die vluchtelingen nu ook al naar de Ku’damm?’ vroeg de keurig gekapte oudere dame aan haar dochter, net zo keurig gekapt, net zo keurig in de kleren. Ze zitten op het terras aan een klein kopje koffie, opgediend met een glaasje water, zoals het hoort.
Het is pas half tien. Heel veel tafeltjes zijn nog onbezet, het is ook nog fris op deze herfstochtend. Aan de overkant is het druk, drommen mensen op een kluitje, ik zie een tentje en een toilethuisjes voor een groot gebouw. Bewaking ook. Toch Syriërs?

Ik steek over en zie dan een bekend tafereel: een lange rij voor een Apple vestiging. Net als in Amsterdam is Apple hier neergestreken in een groot voornaam pand dat grondig is aangepakt. Vandaag komt de nieuw versie van de iPhone 6S uit en er zijn honderden jonge mensen die daar uren voor in de rij willen staan. Om de eerste te zijn hebben een paar enthousiastelingen de nacht doorgebracht in een tentje voor de deur. Er waren opvallend weinig Syriërs tussen de wachtenden kon ik de dames op het terras vertellen, maar dat deed ik maar niet.apple-iphone_1443178031-1920x1080o!

———————————————————————————————————-

Er was nog net wat ruimte tussen het bestelbusje en de dikke Mercedes op de Emser Straße. Vanaf mijn balkon kan ik het precies zien. Een donkerblauwe Polo probeert in te parkeren, maar na drie keer heen en weer steken geeft deze de poging op, net te krap. Een sjieke cabrio probeert het dan, aan het stuur een dame met zonnebril en een sigaret in haar hand. Het lijkt allemaal goed te gaan, ze draait keurig in, maar als ze dan terug wil draaien merkt ze dat ze zeker 30 cm te kort komt. Teleurgesteld rijdt ze door. De derde die het probeert is een kleine Smart. Appeltje-eitje, een keer achteruit en de auto staat keurig geparkeerd. Soms loont het om bescheiden te blijven.images

Meer schetsen uit Berlijn: https://wllmkalb.wordpress.com/2015/09/25/berlijnse-schetsen/ De buik http://wp.me/p1MauM-1QZ  , Fiffie http://wp.me/s1MauM-fiffi , Op de step http://wp.me/p1MauM-1R2

Applepaleis aan het Leidse plein http://wp.me/p1MauM-u0

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Berlijnse schetsen 2

 1. Blewbird zegt:

  Auto’s hoeven niet groter dan Smart. Dat zou Volkswagen een hoop ellende schelen. ‘Ja mevrouw, dat komt doordat andere EU-landen zoals Nederland de vluchtelingen niet willen opnemen.’

  Like

 2. Wieneke zegt:

  Kleine auto’s zijn in een stad superhandig. Maar als je lange ritten moet maken is een grote comfortabele bak weer fijn.
  Zo’n nieuwe versie is over drie weken toch al weer stokoud? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s