Zes weekenden op de bank

Unknown‘Weet je dat ik zes weekenden op de bank bij mijn dochter slaap?’
De stem van Rianne schiet in de hoogte. Verontwaardigd is ze. Zes weekenden duurt die verdomde Worldcup Rugby en zit haar Robert languit voor de tv met hun ex-schoonzoon en een paar vrienden.
‘Rugby. Heb je ooit zoiets smerigs gezien? Een leger van grote dikke mannen die op en over elkaar heen vallen, vechten, duwen en stompen, alleen maar om een bal te krijgen!’
Rianne kan er niet over uit en ze houdt haar telefoon dicht bij haar mond om haar vriendin Peggy alles te vertellen.

Portret Jean Leon

Portret Jean Leon

‘Elk weekend is het raak weet je, tot eind oktober duurt dat geintje. Ze beginnen ’s middags al met de herhalingen en dan duurt dat allemaal tot één uur ’s nachts. Het eerste weekend, half september, wist ik niet wat me overkwam. Ik ben in de serre gaan zitten maar het gejoel en gejuich drong het hele huis door. Ik ben in de auto gestapt en naar Sas gereden, met mijn tandenborstel en mijn eigen tempur kussen want zonder kan ik niet slapen. Meid, zei ik, je moet je moeder redden, ik hou het thuis niet meer uit. Ze zat naar een dom spelletje te kijken, maar ik vond het best en heb braaf mee zitten kijken. Nam een extra grote bel witte wijn en om elf uur maakte Saskia een keurig bedje voor me op en heb ik daar als een roos geslapen.’
‘Nee ze woont alweer maanden alleen, die laatste vrijer van haar is met de noorderzon vertrokken, plus de hele swarovski verzameling. Nee, ze vindt het wel gezellig haar moeder weer eens te zien. Ze schijnt alweer een nieuwe vriend te te hebben opgedoken, een Australiër van Quantas, een gezagvoerder, of hoe heet zo iemand. Een mooie man, zegt ze, maar die is dus meestal weg. Komend weekend is hij er wel en hij heeft Saskia al gezegd dat hij geen minuut wil missen van het rugby. Australië moet dan tegen Wales. Ga dan maar lekker met je vrienden kijken in het café, heeft Saskia gezegd, dit is een rugby-vrij huis!’
‘Misschien had ik dat ook tegen Robert moeten zeggen.’

Zie ook: De hobby’s van mijn man http://wp.me/p1MauM-1PF

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zes weekenden op de bank

 1. Corja zegt:

  Heerlijk verhaal!

  Like

 2. Wieneke zegt:

  Een rugby vluchtelingen 🙂 Maar een goede dochter begrijpt haar oude moedertje wel.

  Like

 3. Wieneke zegt:

  oh…….. vluchtelingE . (zucht)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s