Winkel

Schermafbeelding 2015-11-22 om 09.24.32De tijd dat een winkel een fysieke ruimte was waar je vriendelijk werd geholpen lijkt voorbij. Weg is het reisbureau met het zitje, waar een  vriendelijke mevrouw vraagt wat ze voor je kan doen. Die aardige nicht die zo lekker ruikt en alles weet over Thailand is er ook niet meer. Niemand die tegen je zegt dat je in de regentijd beter niet naar Bali kunt gaan. Niemand die je wijst op dat aardige hotel dat niet eens in de reisgids staat, maar dat goedkoper en beter is dan de rest. Geen winkelbel meer die rinkelt als je binnenkomt.
Je vliegreis boek je tegenwoordig gewoon op de computer thuis, bij de vliegwinkel op internet. En er is ook al een cruisewinkel, een verzekeringswinkel en een gezondheidswinkel. ‘Zoek het zelf maar uit’ luidt de nieuwe mantra.

Niet alles was vroeger beter, maar het leven wordt er niet gezelliger op nu we alles op de computer kunnen doen, zonder persoonlijk contact, zonder die prettige stem, die twinkeling in de ogen, zonder de glimlach.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Winkel

  1. Wieneke zegt:

    Helemaal mee eens. Het wordt allemaal wel gemakkelijker gemaakt, maar zeker niet gezelliger.
    Je zit alleen en eenzaam aan je laptop of met je tablet razendsnel dingen te regelen. Fijn hoor, en dan???
    Toch heb ik dmv internet contact met gezellige mensen, die ik zonder internet nooit zou hebben gekend. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s