Moedig

Schermafbeelding 2015-12-16 om 18.16.02De volgende brief schreef mijn man – in het Engels – in september 1992 aan mevrouw d M.
Zij was de echtgenote van de voorzitter van het Mexico Chapter van de IAA, een internationale organisatie van grote reclamebureaus. De brief was een antwoord op een aan hem geadresseerd verzoek, gericht aan ‘Dear Madame’, om lid te worden van het Ladies Committee dat een damesprogramma zou verzorgen tijdens grote internationale IAA congressen in Barcelona en het jaar daarna in Mexico. De brief aan Peter en zijn antwoord kwamen onlangs weer tevoorschijn.
Deze moedige tekst wil ik niet verloren laten gaan.

Geachte mevrouw d M.,

Als lid van de IAA was ik enigszins verrast door uw brief die ik in juni 1992 ontving.

Ik weet niet goed hoe u mij heeft uitgekozen, welke criteria er golden voor het verzenden van uw brief die ik geacht word te overhandigen aan mijn echtgenote.

Het probleem is namelijk dat ik geen echtgenote heb. Wel heb ik een partner, maar hij is niet van de vrouwelijke kunne, het is een man. Wij zijn een homo-stel nu al meer dan twintig jaar! Als hij met mij meegaat naar het IAA-congres in Barcelona zou hij het zeker een beetje vreemd vinden om deel te nemen aan het Dames Comité dat vooral als doel heeft hun echtgenoten te ondersteunen.

Toch waardeer ik uw aardige en nuttig initiatief. Maar ik wil u toch suggereren er niet al te snel van uit te gaan dat alle IAA-leden leven volgens het traditionele gezinspatroon. Sommige IAA-leden zijn misschien gescheiden of weduwnaar. Ik ken leden die lesbisch zijn en leden die samenwonen met twee mannen en leden die er de voorkeur aan geven alleen te wonen. Wij als insiders in de wereld van de communicatie zouden dat moeten weten.

Ik hoop u tijdens het congres in Barcelona te ontmoeten.

Vriendelijke groet,

PF K.

Natuurlijk kwam er nooit een antwoord.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, homoseksualiteit en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Moedig

 1. Wieneke zegt:

  Ik keek eens naar de datum: dat is dus ruim 23 jaar geleden. In die tijd is er heel wat veranderd bij de denkende mens in allerlei opzicht. Ik hoop van harte dat zo’n brief nooit meer geschreven hoeft te worden. Hij is trouwens wel erg goed, die brief.

  Like

  • Wllm Kalb zegt:

   Dank je, ik geef het door …
   Wel ben ik bang dat in veel delen van de wereld er toch nog van wordt uit gegaan dat een geslaagde zakenman van eind dertig keurig getrouwd is (met een vrouw natuurlijk) en twee schattige kinderen heeft ….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s