Do ist das Anne Frank Haus

Schermafbeelding 2016-01-11 om 16.23.37

Als mij al eens de weg wordt gevraagd, gaat het in drie van de vier gevallen om het Anne Frank Huis. Dat is hier niet erg ver vandaan, makkelijk uit te leggen aan vaak Duitse toeristen die me in hakkelend Engels aanspreken: Do ist das Anne Frank Haus!

Waarom hebben die toeristen het zelf niet uitgezocht, op de kaart, op hun iPhone of hun Tablet, vraag ik me dan af. Vroeger waarschuwde ik de onwetende toeristen voor de lange wachtrij, maar daar trok men zich nooit iets van aan. Ze zijn nu eenmaal in Amsterdam en dan hoort een bezoek aan het Anne Frankhuis er gewoon bij.

Tegenwoordig vragen nog maar weinig mensen de weg. Zoekende toeristen kijken op hun mobiele telefoon en zigzaggen langs geparkeerde fietsen en opengereten vuilniszakken, op weg naar de Prinsengracht. Nog maar zelden een leuk gesprekje om mijn talenkennis bij te houden, geen onverwachte ontmoetingen en afspraakjes meer met aantrekkelijke alleenreizende heren.

Jammer, die mobiele telefoons van tegenwoordig verpesten ook alles.

 

Je hoeft trouwhelemaal niet meer in de rij te staan bij het Achterhuis. Je kunt het ook online bezoeken.  http://www.annefrank.org/nl/Subsites/Home/ 

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Do ist das Anne Frank Haus

  1. Wieneke zegt:

    Vorig jaar was ik in Amsterdam en kwam langs het Anne Frankhuis. Een onvoorstelbaar lange rij mensen stond daar dociel te wachten. Ben er nooit in geweest en dat gaat ook niet gebeuren, want ik heb een enorme hekel aan in de rij staan. Dan maar niet, hoor. Klopt, het wegwijzen is stukken minder geworden, alhoewel ik vanmorgen nog een mevrouw in ons dorp…..

    Like

  2. Blewbird zegt:

    Ik zie wel eens de rijen, maar ik heb nooit de moed kunnen opbrengen om er tussen te gaan staan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s