Brem

DSCN0502 (1)Lekker de stad uit. Na de spits rijden we Dublin uit, door Amstelveenachtige buitenwijken. Ze zijn er dus wel, aangename woonwijken, alleen niet bij ons in de buurt. P. is weer aardig opgeknapt, de zon schijnt, de tomtom wijst de weg richting binnenland, naar de Wicklow Mountains willen we. Links rijden valt mee, je gaat gewoon mee met de rest. Het helpt dat het stuur van de huurauto rechts zit, dat herinnert je er steeds aan dat dingen in Ierland anders zijn. Alleen als je wegrijdt op een smal landweggetje heb je nog wel eens de neiging om rechts te gaan rijden.
Mooi is het hier, ruig ook. Langs de weg overal gele bremstruiken. Nu in het zonlicht nog eens extra fel. Daar had ik in de folders niets over gelezen maar het is een extra aantrekkelijkheid van dit kale landschap. Nergens staan bremwandeling aangegeven, geen bremroutes of stalletjes met bremboeketten. Gelukkig maar.

DSCN0527 (1)Heel veel toeristen zijn we te vinden in Glendalough waar een prachtige ronde toren staat uit de 6e eeuw en waar de resten te vinden zijn van kerken en kloosters van Sint Kevin die hier al heel vroeg het Christendom predikte. Typisch een uitje ook voor een klassenreis met een bezoekerscentrum met maquettes en een diapresentatie en een snel stromende rivier waar je in kunt vallen. Gelukkig blijven alle bustoeristen bij elkaar in de buurt en is het makkelijk een zijpaadje te vinden naar het meer waar het stil is. Ook hier weer: stralende gele brem.

Iets verder op de kaart zien we dat er een plaatsje Hollywood ligt in dit lege berggebied, dat willen we wel eens zien. We rijden over de pas, over smalle wegen. Leeg is het er, vrijwel geen bomen, hier en daar wat geiten.

Hollywood bestaat uit een serie schuren en stallen en een verlaten postkantoor, niet eens een mooi ‘Hollywood sign’ voor een foto.

DSCN0507We moeten dezelfde weg weer teug, weer dertig kilometer eenzaamheid, maar nog steeds is het er stil. Heel rustig rijden we terug naar de kust.

Zie ook: Intiem, huizenruil in Dublin http://wp.me/s1MauM-intiem

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, Reizen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Brem

 1. Wieneke zegt:

  Het is geen brem, het is gaspeldoorn. Ierland is er beroemd om. Brem is lichter geel en bloeit later.
  Zie hier: http://www.neerlandstuin.nl/struiken/ulex.html

  Like

 2. Wieneke zegt:

  Ik geloof niet dat wij in Nederland sneeuwwitte vogeltjes hebben, althans niet in het wild. Misschien is het een vertaald liedje? En praat me niet van steekdoorntjes. Ik heb 14 dagen geleden een gele klimroos (die overigens heerlijk ruikt) gesnoeid. Die krengen kwamen door mijn tuinhandschoenen heen. 😦

  Like

 3. Corja zegt:

  O, dat wilde ik ook zeggen; gaspeldoorn heeft van die felgele, lichtgevende bloemen. De Engelse naam, Gorse, vind ik ook prachtig. Ook in Bretagne staat het in deze tijd volop in bloei.
  Uiteindelijk komt het toch nog goed met jullie vakantie….

  Like

 4. Blewbird zegt:

  Dit is inderdaad wat in Engeland ‘gorse’ wordt genoemd. Het groeit als onkruid en overwoekert inheemse vegetatie. In Cornwall zijn er verschillende acties geweest om het in te dammen, maar het is bijna niet uit te roeien. Oorspronkelijk komt het uit China, als ik mij niet vergis, evenals de Duinroos. ‘It’s a pest’, zegt mijn grote vriend Dennis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s