Zusters

Mia komt nu elke maand een weekje logeren. Ze gebruikt dan het zijkamertje en maakt zelf haar ontbijt. ’s Avonds eet ze meestal in de stad. Ik heb geen centje last van d’r. Ze gaat ’s morgens op bezoek bij ma wat heel aardig is, want ma gaat hard achteruit. ‘Zolang het nog kan ga ik met haar naar buiten’. De rest van de maand doe ik dat. Maar ik klaag niet hoor.

Mia woont al jaren in Brussel in een aardige buitenwijk ver van het centrum. Ik ben er één keer geweest, doodsaai. Maar Mia vindt het best. Zelf is ze ook een beetje saai, net als die man van haar, een Fransman. Met een buik, een bril en een baardje.
‘Hij is een beest in bed’ had ze gezegd toen ze hem pas had leren kennen. Daar kon ik me nooit zoveel bij voorstellen. Ik dacht aan een duivel met hoeven en hoorns op z’n kop en een raar ding ergens onderaan zijn buik. En dat in bed?
‘Zeg Martha, hebben jullie nog verkeer?’ vroeg ze laatst, op zo’n avond dat we samen naar de televisie zaten te kijken.

We spraken weinig over ons seksuele leven. Er viel wat mij betreft ook niet zo veel over te zeggen. Theo is een beste man die me niet voor de voeten loopt. Ons geslachtsverkeer speelt zich af op zondagochtend. Hij heeft zijn pleziertje en ik heb een kwartietje om na te denken. De laatste tijd slaat hij geregeld over. Vind ik best. De jaren dat ik wel eens hitsig was liggen ver achter me. Maar die vraag van Mia overviel me. Moest ik daar op antwoorden?
‘Ja’, zei ik aarzelend, ‘soms’. Ze vroeg niet verder en we lieten het onderwerp rusten.

Ze had gezien dat de winkel van Peters nu echt dicht is en vroeg zich af wat er in dat lege pand zou komen. Daar hebben we het toen nog lang over gehad.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, kort verhaal en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s