Tegengif voor kaalheid

Schermafbeelding 2016-06-13 om 10.18.00“Onze verslaggeverAgnes Herman verkent een nieuwe haar verdikkingsmiddel formule dat snel de populariteit wint in de hele wereld” 

Van tijd tot tijd verschijnen ze weer: beloften dat eindelijk het middel tegen dun en uitvallend haar is gevonden. Foto’s van voor en na de behandeling moeten de illusie geven dat kaalheid is tegen te gaan. Betaal 59 euro en we lossen alles voor u op.
Als de kwaliteit van het product evenredig is met de kwaliteit van de tekst geef ik er geen cent voor:

Voor een nieuwe behandeling voor de haargroei bij mannen en vrouwen hebben we jaren gewacht. Het is het tegengif voor kaalheid, dun en slecht haar. 
De nieuwe formule dankt zijn succes aan een nauwkeurige en diepgaande analyse van de remming van de haargroei oorzaken.
Cosmeticaspecialisten en specialisten van haar ziekten van het Instituut voor Hygiëne en Beauty in Zürich ontdekte het feit dat het proces van haarverlies is veroorzaakt door verstoringen in de collageen huls werking rond de haarwortels.
Hun innovatieve benadering van de regeneratie van haarwortels maakt dichtere kapsel met liefst 67% in een maand tijd.
Doreth van Asten (53 j.) uit Roermond: “Dankzij deze product heb ik meer zelfvertrouwen. Hij versterkt mijn haar zo effectief dat ze niet meer uitvallen en begonen weer te groeien.

Er zijn dus altijd nog mensen die hier in trappen, geld overmaken en braaf olie op hun hoofdhuid smeren in de hoop dat hun haar weer gaat groeien en bloeien en dat al hun problemen worden opgelost. Merkwaardig dat zo’n onderneming niet door heeft hoe belachelijk zo’n tekst overkomt en geen geld over heeft voor een goede vertaler.

Ze claimen dat de gegevens zijn gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift maar World of Science bestaat helemaal niet, alle gepubliceerde reacties zijn duidelijk fake. Het Instituut in Zürich bestaat natuurlijk niet en verslaggeefster Agnes Herman heet in een soortgelijke advertentie voor een product dat claimt buikvet te verminderen opeens Louise.
Op internet kan dit allemaal, de Reclame Code Commissie heeft daar nauwelijks grip op.

Schouders ophalen en een beetje lachten?

Advertentie: http://sensoduo-olie-nl.eu
Zie ook: Vrouw kiest voor man met volle haardos http://wp.me/p1MauM-m1 

P.S. Ik heb inmiddels een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Ben benieuwd hoe dat verder gaat.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tegengif voor kaalheid

 1. Wieneke zegt:

  Oh, een dichtere kapsel, wie wil dat nu niet? 🙂
  Laat je nog weten of de Reclame Code Commissie je antwoord geeft en zo ja, wat ze hierover zeggen? Ben benieuwd of dit instituut nog iets doen met klachten over misleiding. Want daar hebben we het hier wel over natuurlijk.

  Like

 2. Wieneke zegt:

  doen = doet (zucht)

  Like

 3. Filip zegt:

  Dergelijke “instituten” zullen alvast nooit investeren in onderzoeken naar een tegengif voor domheid, terwijl nochtans -zo lijkt me- daar toch een gigantisch potentieel voorhanden is.
  Stel je voor dat ze domheid werkelijk uit de wereld helpen, dan zijn ze meteen al hun klanten kwijt die nu telkens trouw in -de netjes op hun maat gesneden- commerciële vallen blijven trappen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s