Kattenwasje

images-3Een voordeel van katten als huisdier is dat het zulke schone dieren zijn. Ze hoeven niet in bad of naar de trimsalon, ze doen alles zelf. Als alles goed gaat zijn ze de halve dag bezig om zich te wassen. Het is aandoenlijk te zien hoe de kat eerst zijn pootje natmaakt met zijn tong en vervolgens zichzelf over de oren aait om zijn kop schoon te krijgen. Onhandige poezen vallen daarbij nog weleens om.

imagesOok de nagels van de pootjes komen aan de beurt. Met hun scherpe tanden worden de nagels een voor een bijgehouden en ook tussen de tenen wordt er gepoetst en gelikt. Ze moeten de raarste houding aannemen om overal bij te kunnen, maar ze houden het schoon. Ook onder de staart wordt er na bezoek aan de kattenbak gepoest.

Om de een of andere reden zijn mijn twee jongens niet zo goed in het schoonmaken. Ik zie nooit meer een de poot over de kop gaan. Rond de kattenbak is het ene enorme rotzooi die ik elke ochtend mag opruimen.
Toch heb ik niet de indruk dat ze vies zijn. Misschien wachten ze met wassen tot ik het huis uit ben. Als ze de deur horen dichtvallen beginnen ze met hun kattenwasje.

DSC02167

Mijn schone jongens (in het vorige huis)

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kattenwasje

  1. Wieneke zegt:

    Ja, als jij weg bent dan gaan ze samen even onder de douche. De ene zeept in en de ander houdt de douchekop vast en dan wisselen ze. Na afloop ruimen ze alles weer keurig op, zodat jij niks merkt. Maar ze hebben dan echt geen energie meer om rond de kattenbak te stofzuigen. Heel begrijpelijk, hoor. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s