Scheppen

Schermafbeelding 2016-07-27 om 13.11.10Al een tijdje komt er een radioreclame voorbij waar ik niets van snap. Enthousiaste mensen proberen me warm te maken voor een goed doel. Ik hoor heel veel Engels en een aantal keren de kreet ‘Just dig it’. Het zou dus goed zijn om wat te gaan graven. Waar, waarom? Geen idee.

Op internet vindt ik wat meer uitleg. Ook weer in het Engels. We zouden met z’n allen de opwarming van de aarde en de verwoestijning van grote gebieden op aarde kunnen tegengaan door geulen te graven. Dan zou het schaarse regenwater niet meer zomaar wegspoelen maar in de aarde kunnen sijpelen en de daar aanwezige zaadjes doen laten kiemen, meer begroeiing zorgt voor meer vruchtbare aarde en meer regen. Het klimaatprobleem is op te lossen als we maar meer gaan graven.

Floortje Dessing en bisschop Tutu ondersteunen de actie. Het idee zou volgens een artikel in Adformtie uit 2013 afkomstig zijn van Dennis Karpes  en Peter Westerveld.

Waarom dat allemaal in het Engels moet? Het klimaatprobleem is natuurlijk een mondiaal probleem en als dit echt zou werken zou het mooi zijn als het plan uitgevoerd kan worden. Daar is veel geld en steun voor nodig, op de website worden we gevraagd geld te doneren.

Maar dat moet toch beginnen met begrip en kennis. En dat verloopt nu eenmaal het beste in de eigen taal. Kom op Naga Foundation en bureau Stroom (het communicatiebureau van Just dig it)! Maak eens een goede Nederlandse radiocommercial. Misschien dat ik dan wel kom helpen spitten.

http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/karpes-wil-klimaat-veranderen
https://www.facebook.com/justdiggit

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Scheppen

  1. Het sms’en is enkel voor Nederland. Jammer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s