Wassila

Schermafbeelding 2016-07-29 om 09.16.56Ik heb nog even goed gekeken toen ik vanochtend de samenvatting zag langskomen van de laatste dag van de partijconventie van de Democraten en Hillary Clinton haar speech hield. Was daar ergens in die grote zaal Wassila te ontdekken?

Het was even groot nieuws: een succesvol kamerlid van D66 vertrekt zonder verdere uitleg uit de Kamer om het team van Hillary Clinton te gaan ondersteunen. Dat moet toch kunnen? Pijnlijk alleen dat ze er met niemand over gesproken had en gebruik ging maken van de riante wachtgeldregeling die nu eenmaal voor vertrekkende kamerleden is afgesproken. Daar kwamen veel boze reacties op.

Ze hoopt op en betaalde baan in Amerika dan zou ze dat wachtgeld niet meer nodig hebben. Maar de betaalde baan bleef uit en we hebben nooit meer iets van haar gehoord. Haar mooie website eindigt bij de parlementaire enquêtecommissie waar ze een prominent lid van was. Journalisten zijn er als de kippen bij om mensen het hemd van het lijf te vragen als ze in het nieuws zijn, maar laten alle belangstelling varen als er weer een ander nieuwtje voorbij komt.

Jammer. Ik zou graag willen weten hoe het met Wassila Hachchi gaat. Wat heeft ze voor Hillary Clinton kunnen doen? Heeft ze spijt van haar vertrek uit de Kamer? Speelde er meer? Had ze liefdesverdriet, reisde ze een verloofde achterna, was ze teleurgesteld in haar medekamerleden?  De antwoorden krijg ik niet.
Ik zie een zaal vol dolenthousiaste mensen, maar Wassila is nergens te bekennen.

http://wassilahachchi.nl/bio/

Zie ook:’Magda Berndsen vertrekt – slecht voorbeeld’ http://wp.me/p1MauM-1US 

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wassila

  1. Wieneke zegt:

    Tja, die eeuwige wachtgelden. Ik denk dat Wassila zich lekker gedrukt houdt en elke maand tevreden naar haar bankrekening kijkt. Je moet gewoon even doorbijten als je negatief in het nieuws bent, maar als je een weekje of misschien nog wel korter wacht, dan is er al weer zo veel gebeurd dat iedereen je alweer vergeten is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s