Berlijn – nieuwe golven

IMG_0493Berlijn blijft bouwen, de stad is natuurlijk nooit af. Bij Bahnhof Zoo is het al jaren rommelig en vies, daar wordt al heel lang aan gewerkt maar het schiet niet erg hard op. Het eens zo moderne Europa Centre aan de voet van de Gedächtniskirche is een armoedig winkelcentrum waar nog wel hier en daar wat wordt vertimmerd maar het is rijp voor de sloop.
Deze keer bij mijn bezoek aan Berlijn stond er opeens een nieuwe wolkenkrabber tussen Kurfürstendamm en Bahnhof Zoo, Upper West geheten. Het hele gebied krijgt een flinke opknapbeurt. De toren is nog niet helemaal af, maar je kunt al heel goed zien hoe het gaat worden. Mooi, hoog  en opvallend en ook weer voorzien van een gegolfde lijn. IMG_0481Een markant gebouw zo aan het begin van de belangrijkste boulevard in het westelijk deel van de stad. De Berlijnse architect Christof Langhof tekende voor het ontwerp van de opvallende gevel. Aanvankelijk zouden er alleen kantoren in de wolkenkrabber komen,  ook een groot hotel en winkels met bovenin een Skybar. Maar de vraag naar dure appartementen in Berlijn is groot en dus zullen er waarschijnlijk ook woonruimtes komen op de bovenste van de drieëndertig etages. IMG_1146

De mooie website van Upper West laat prachtig zien hoe het het staat met de bouw, wat de verdere plannen zijn en hoe het uitzicht is vanaf de bovenste etage, 118 meter hoog.  www.upper-west.de

Zie ook: Berlijn golft http://wp.me/p1MauM-30E  Meer Berlijn onder de blauwe tags Berlin en  Berlijn, rechts.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s