Randverschijnselen

rand-06

Tussen Amsterdam-Noord en Broek in Waterland, Broekmeerdijk

Steeds minder gaat mijn aandacht naar de stralende voorkant, maar kijk ik bij voorkeur naar de achterkant of de rand van al dat moois. Aan de rand van de stad tref je geen toeristen met rolkoffers aan maar mensen die zomaar hun bootje neerleggen en kans zien te overleven in de steeds maar drukker wordende stadsjungle. Er staan huisjes die dreigen te bezwijken onder het groen, oeroude caravans en campers uit het jaar nul.

rand-02

Aan het IJ, ’t Stenen Hoofd

rand-03

Achter begraafplaats St. Barbara, Spaarndammerdijk

Ik hou erg van ‘landjes’,  braakliggende stukken grond die van niemand lijken te zijn.Als kind speelde ik vaak op zulke landjes, bouwde er hutten, groef diepe gangen en klom in de hoogste boom om de Dom van Utrecht te kunnen zien.
In grote delen van de stad vind je zulke landjes niet meer, elke centimeter is ingetekend. Maar aan de rand zijn ze nog volop te vinden. Stadsstrandjes, paardenweilanden, bosschages.

rand-05

Amsterdam-Noord, zelfbouwkavels aan de Bosrankstraat

rand-11

Amsterdam-Noord, Papaverweg

rand-13

Tweedehands goederen bij Neef Louis

Opeens fiets je door lege industrieterreinen die langzaam in bezit worden genomen door enthousiaste zelfbouwers, door handelaren in tweedehands goederen. Loodsen vol fraaie rommel waar altijd wel weer iemand voor te vinden is. Opeens zie ik mijn oude Apple computer, met nog een gleuf voor de floppy disk. Zou-ie het nog doen?
De rafelranden kleuren en kruiden de stad. Lekker pittig.

Foto’s Willem Kalb, zomer 2016.
Neef Louis http://www.neeflouis.nl           Meer Amsterdam: klik op de tag ‘Amsterdam’ in het blauw in de rechter kolom.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Amsterdam-Noord, Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Randverschijnselen

  1. Ooit dronk ik een biertje met Ronny Tober op een golfbaan. Ik maakte een lollig bedoelde opmerking, die leek op de eerste zin in dit verhaal. Ronny werd erg boos… Het is goedgekomen. Mooie foto’s!

    Like

  2. bertiebo zegt:

    Ja ik hou ook van rafelranden. Goeie foto’s!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s