Electronica’s

img_1345Tijdens het Amsterdam Dance Event ADE komen tienduizenden jongeren uit alle windstreken naar de stad om lekker te dansen op muziek van deze tijd. Er speelt geen dansorkerst meer ergens op een podium, er is geen muzikant die een noot speelt. De dj’s staan achter hun computers en toveren alle klanken electronisch uit hun laptops.

Hoe het allemaal werkt weet ik niet, het klinkt oorverdovend – en is dat waarschijnlijk ook – de lichteffecten zijn adembenemend, je schijnt op al die klanken ook nog te kunnen dansen, althans, ritmisch te kunnen bewegen.

Mijn eerste dansfeest was in Rotterdam, het eindfeest van de dansles van de Firma Meijer et Fils in ‘Palace’ ergens achter het Station. We mochten dansen op de vrolijke muziek van de Dutch Swing College Band. Daar kwam geen electronica  aan te pas.

Het is volgens mij allemaal begonnen met de Vogeltjesdans van de Electronica’s. Die hebben natuurlijk de naam gegeven aan de electronic music. Maar dat is toch weer iets anders dan de muziek die nu tijdens het ADE te horen is.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Feiten en meningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Electronica’s

  1. Peter Kersten zegt:

    Hahahahahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s