Toekomst

voor-de-klas-rdamEen vierde klas, eind jaren zestig. Ze moeten nu al rond de vijftig zijn. Hoe zou het met ze gaan? Met de slimme, de uitgekookte, de slome, de ondeugende, de opgewekte, de sombere. Ik herken de gezichten en er komen vage herinneringen boven. Ik weet nog wie ik aardig vond en van wie ik niets begreep.

In zo’n schooljaar gebeurde iets bijzonders. Je bouwde een band op. We maakten muziek samen, we knutselden, tekenden, knipten en plakten. We lazen samen de wonderlijke verhalen van Nils Holgerson. We rekenden, maakten taaloefeningen, leerden nieuwe woorden en uitdrukkingen. We bogen ons over de atlas. Ik vertelde over Abraham, over Jozef in Egypte, hoe lastig ik dat ook vond. Zij leerden mij kennen, zagen alles (‘Meester uw veter zit los!), ik kende hen. Wist wie wat extra aandacht nodig had, wie ik moest afremmen of juist moest aansporen. Na een jaar liet je ze weer los

Ongetwijfeld ben ik tekort geschoten, ik was nog maar een groentje. Maar ik deed het met plezier en leerde er veel van. Wat een mooi vak, houd het in ere.

Zie ook:
Voor de klas https://wllmkalb.wordpress.com/2013/11/09/voor-de-klas/ 
https://wllmkalb.wordpress.com/2013/11/11/voor-de-klas-in-amsterdam/ 

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Toekomst

 1. burroholanda zegt:

  Een blog, dat mij zeer aanspreekt. Hieruit spreekt ‘liefde ‘ voor ons beroep. Zulke foto’s heb ik ook. Ik bekijk ze nog regelmatig. Binnenkort een reünie met een groep, die in 1986 van school ging.

  Like

 2. Peter Kersten zegt:

  Heerlijk om de kindjes met de knappe jonge Wilco te zien.

  P

  Like

 3. Corja zegt:

  Prachtige foto! Je was vast een lieve, leuke meester.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s