Gemis

schermafbeelding-2016-12-28-om-10-39-05
‘Die winters van vroeger komen nooit meer terug ….’. Misschien is dat wat al te pessimistisch, maar feit is dat het lang geleden is dat we op de gracht konden schaatsen. En de laatste keer, in 2012, waren we niet eens in de stad maar ergens op vakantie.
In deze kerstvakantie is het vooral mistig en grijs. Ik mis dan de vrolijkheid van een dagje schaatsen, de drukte, het gedoe. Juist omdat het zo weinig voorkomt, heb je dan het gevoel: vandaag moet het allemaal gebeuren. Iedereen lijkt in een opperbeste stemming, de zon schijnt, de hondjes springen en rennen.

Ik schaats al heel lang niet meer. Vroeger heb ik het met veel plezier gedaan, ik reed op kunstschaatsen die ik van mijn oom kreeg die handelde in Hudora schaatsen. Liever had ik ook stoere hockeyschaatsen gehad of lage noren, maar ik moest het doen met kunstschaatsen, gelukkig met bruine schoenen, geen witte! Na mijn twintigste heb ik nooit meer de goede schaatsen gehad en waren de strenge winters gewoon op. Ooit ben ik nog wel eens begonnen aan een tocht over de Waver op geleende schaatsen, maar ik kreeg overal spierpijn en ik kreeg die oude slag niet meer te pakken. Na een paar kilometer gaf ik het al op, lekker warm in de auto naar huis.

schermafbeelding-2016-12-28-om-10-37-19‘Wat moeten we doen in Amsterdam?’ vragen onze gasten vandaag. Ik kan ze niet het ijs op sturen, maar er is gelukkig het Amsterdam Light Festival. Vanavond gaan ze met een rondvaartboot langs al die prachtige lichtsculpturen. Wij gaan even kijken op de fiets.

Bekijk het promotiefilmpje van I Amsterdam over de winter van 2012. Even genieten van heerlijke beelden. En wie weet overvalt ons straks zomaar een vorstaanval en wordt het geen deze keer geen kwakkelwinter. Maar dan moeten ze wel opschieten.

Ice skating on Amsterdam Canals Winter 2012 • Cinematic Orchestra – To Build A Home

 

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s