’t vloekt

dsc03328

Natuurlijk ondernemers moeten kunnen ondernemen. Een zaak vestigen daar waar de klanten komen. En de zaak wil je dan inrichten zoals jij dat wil. Je bendekt een trendy naam en zet die op de gevel. Maar au, daar staat al een tekst. Rare krulletters uit een voorbije tijd. D Porceleyne Blompot. Wat er staat kan je niet eens lezen, waarschijnlijk lees je nooit Nederlands en bedien je je van een soort toeristisch Engels waarmee geld te verdienen valt.

800px-amsterdam_-_haarlemmerstraat_105-1Mij doet het pijn in de ogen. En ik ben zo’n zeurpiet die de vrijheid van de ondernemer graag beknotten zou. Pas je belettering maar aan, je opent een zaak in een beschermd stadsgezicht. Je hebt je gevestigd in een 18e eeuws pand met een lange geschiedenis. Het staat in een straat vol fraaie gevels die aan alle kanten bedreigd worden door de hordes toeristen die zeiden naar boven kijken en ondernemers die steeds meer willen verdienen.

Weg dus met die rare letters op de gevel. Zet je naam maar op de deur, op het raam. Stadsbestuurders willen zo ver nog niet gaan, bang dat te strenge regels ondernemers zullen afschrikken. Maar de buurtbewoners zijn niet zo bang uitgevallen. Klaar voor actie!

Amsterdam, Haarlemmerstraat 105

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ’t vloekt

  1. Peter Kersten zegt:

    Hulde Oom! Je hebt zeer gelijk

    P

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s