Opera-solo

 Natuurlijk kun je dat. Jij speelt de moeder. Je zit midden op het toneel met je mobiele telefoon. Of je ligt op de bank. Je schopt je schoenen uit, je maakt je haar los. Op de achtergrond is te zien wat jij op je telefoon ziet. Je belt met je dochter. Ze is vandaag getrouwd. Ze is doodongelukkig heeft nu al spijt van haar ja-woord. Er klinkt een bekende opera-aria, jij zingt mee, je playbackt. Dat is het concept. 

Steeds opnieuw voer je gesprekken: met je man die altijd weg is, ook vandaag was hij er niet bij. Met je homozoon die vertelt dat hij toch gaat samenwonen met die veel oudere vriend uit Boston. Jij zit daar alleen te zijn met je telefoon, je zucht en weeklaagt. Daar is vast wel een mooe aria bij te vinden. Nessun dorma, O mia babbino caro, Der Holle Rache van de Koninin der Nacht. Een glansrol! Ik zie het helmaal zitten. En jij? 

Weinig handeling? Je loopt nog eens heen en weer, je gooit je armen omhoog, je rolt met je ogen. Handeling genoeg. En je stem meisje! Je fluistert en loeit, je gebruikt het hele register. Jij kunt dat. En die aria’s onderstrepen de dramatiek. Joop van de Ende is geinteresseerd weet ik uit betrouwbare bron. Je doet toch wel mee hè?

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s